Hovslageri

Holmtebo Kennel och Stuteri

Hovslageri

Connemaraponnyer och Cairnterriers


Hovslageri


”Just nu jobbar vi med ett projekt där målet är att starta upp ett  fullskaligt hovslageri i Holmtebo. Projektet drivs delvis med stöd av Landsbygdsfonden- lokalt ledd utveckling via Kustlandet.”


NYHETER !


Johan är nu frisk efter sin stora ryggoperation och kommer att börja arbeta från och med den 5 Mars. Han kommer att starta upp försiktigt och inte börja på heltid direkt. Ryggen måste stärkas långsamt. På tisdagar kommer han att vara på Hästkliniken i Norrköping som klinikhovslagare. Varannan måndag skor han på stuteri Knivberga övrig tid kommer han att ta emot kunder hemma på gården. Där en fullutrustad hovslagarsmedja håller på att iordningställas. Innan den är klar kommer skoningen att ske i vårt andra stall på granngården.


Vi vill gärna förebygga smittspridning. För närvarande är det ett flertal fall av hästar som insjuknat i både hästinfluensa och virusabort i Sverige. Det är framförallt i Stockholms län men även i övriga delar av landet. Vi rekommenderar att du som djurägare tempar din häst dagen innan, samt samma dag om du ska åka till oss. Viktigt är även att ge akt på om din häst har näsflöde, eller om någon annan i stallet har det. Läs gärna mer om hur smittor sprids och hur du kan förebygga spridning på www.sva.se. Du kan även hålla dig uppdaterad på vart i landet inrapporterade sjukdomsfall finns på Svensk Travsports hemsida, www.travsport.se.


Under våren kommer Johan även att avsätta tider för jourhovslageri. På dessa tider kan du komma med kort varsel och få hjälp med tappskor och dyligt men då mot en högre avgift. Mer info kommer om dessa tider kommer senare.
Johan är av jordbruksverket godkänd hovslagare.  Han tar emot nya kunder i mån av plats. Ring på nummer 070-6012494. 


 


 


 


 

 


 

 


Här kommer nya smedjan att inrymmas med väntbox, skoplats och plats att sitta ner och ta en fika medan hästen för sina hovar skötta. Leader Kustlandet är med och bekostar bygget som är en möjlighet för företagsutveckling. I veckan sker grävning och sedan ska plattan gjutas.

Holmtebo Kilfenora

e. Hagens D´Arcy

u. Ballinaboy Kiwi

Holmtebo Nugget

e. Gurteen Paddy

u. Holmtebo Nimble

Holmtebo Infinity

e. Starrhult Bossanova

u. Hagens Ixora

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse

Holmtebo Agnes

e. Hagens D´Arcy

u. Holmtebo Apple Blossom

Holmtebo Skyline

e. backudden Mountain Haze

u. Holmtebo Sinead