Nyheter

Nyheter

Jennie och Holmtebo Dunphy
20 Maj

Holmtebo Utopia, Holmtebo Morning Haze och Holmtebo Bumble Bee har fölat. Allt har gått bra och både mammor och föl är pigga och friska. Vi har haft ett första ultraljud och de första stona är dräktiga igen. Yippie med Pålands Paddy O Connor och gästande Annetorps Bag Lady med Hagens Darcy. Tyvärr har Ballinaboy Kiwi resorberat under vintern så hon är tom.


Här har betäckningsäsongen rullat igång och vi har flera trevliga ston på besök. Syrenen är påväg att gå i blom och fåglarna kvittrar. Katten Våfflan får nog snart ungar och det har kläckts kycklingar i äggkläckningsmaskinen. Ja nu är det vår på riktigt!


8 april

Det våras i Holmtebo

Sedan sist har det hänt mycket på hästfronten. Vi har välkomnat vår nya avelshingst Pålands Paddy O´Connor från Norge. Hans pappa är vår gamla hingst Gurteen Paddy och vi är mycket glada att kunna presentera LillPaddy i vårt avelsprogram. En hingst med mycket förärvningssäker stam, trevligt temperament och fina gångarter. Han är mycket körd för vagn i Norge och efter betäckningssäsongen skall han ridas in och utbildas vidare. Ett stort tack till Vermund och Grete Lyngstad för förtroendet att förvalta Paddy vidare!


Holmtebo Yippie fölade tre veckor för tidigt och fick äntligen ett stoföl som vi väntat på. Pappa är Starrhult Bossanova, hon har fått namnet Holmtebo Yazz och hon kommer att stanna hos oss och så småningom föra den här stolinjen vidare.


Inackorderade Långarnö Jessiebell har också hon fått ett stoföl efter Hagens D´Arcy. En riktig liten princessa. Båda damerna är bruna men ser ut att ha senskimmelanlaget så att de såsmåningom skimlar av.


Vi har varit och visat Holmtebo Bounce på avelsvärderingen för hingstar i mars. Han skötte sig alldeles utmärkt, gjorde ett fint hoppprov med 98 i betyg. Han nådde inte helt till nålsögat för att hamna i klass 1 men är nu stamboksförd i klass 2 och har licens så han kommer att verka i aveln tillsammans med våra andra hingstar. Han har en mycket spännande härstamning för hoppaveln, har visat en hög ridbarhet och fina gångarter. Han är fri från HWSD.


Holmtebo Armstrong är såld till Månkarbo men ska gå kvar här över betet och åka hem till sin nya familj i höst.


29 Januari

Nästan ett halvår har gått sedan sist. Tiden och vardagen i pandemin rullar på. Shacketon åkte hem till Irland i höstas och lämnade förstås ett tomrum efter sig, en riktig gentleman som nu är tillbaka i sin hage hemma i Ballyconneely. Vi ser fram emot att kunna hälsa på honom när det blir okej att resa igen.


Holmtebo Irish Pearl och Holmtebo York har åkt till sina nya hem och verkar trivas alldeles utmärkt. Holmtebo Imelda och Holmtebo Maible åkte till Tyresö ridklubb i höstas för att påbörja sitt framtida liv. Vi får fina rapporter om deras framsteg i unghästkursen. Till Tyresö har också Jacks Dawn flyttat efter kastrering. Han skolas nu in på ridskolan och verkar tycka att det nya livet är toppen. Holmtebo Undercover och Holmtebo Phoenix är ju också sålda men de går kvar här med sina kompisar.


Hagens Ayla har fått somna in, det var ett tufft men nödvändigt beslut att ta då hennes melanomknöl i nacken vuxit mycket på sista tiden. Ett fantastiskt avelsto, en underbar personlighet och något så ovärderligt som ett fantastiskt ledarsto i flocket lämnar ett stort tomrum efter sig. Hennes bästa väninna och vapendragare Hagens Ixora har nu klivit fram och tagit rollen. Hon verkar ha fått acceptans och det har inte alls blivit den oreda det kan bli i en flock då ledaren försvinner.


Holmtebo Bounce nu tre år gammal är några veckor hos Jennifer Carlegrim för lite inridning, han har varit mycket duktig och kommer nu hem för lite vila. Kul när de visar sig ha den ridbarheten som man har hoppats på. Han är anmäld till avelsvärderingen av hingstar i mars så nu hoppas vi på att Jacks Dawn ska få en som efter sig. Men det är ett litet nyckelhål som ska passeras så vi får se hur det går.


I slutet av mars drar fölningssäsongen igång, tänk att man längtar lika mycket varje år. Spännande att se vad som kommer ut i det avelspussel som vi försöker lägga.


30 Augusti


Sommaren har gått med stormsteg

Den här sommaren har varit ovanlig på många sätt, Covid 19 påverkar oss alla vare sig vi vill eller inte. Vi har fått 11 föl, vilket är rekord för oss. Fölningarna har gått bra och det har kommit 9 hingstföl och 2 stoföl, alla pigga och krya. Vi har haft många gästande ston och betäckningssäsongen har varit bra, hittils är 30 ston konstaterat dräktiga, ett par är inte kollade och några har gått tomma men det ser ut som att vi kommer att hamna på en dräktighets procent på strax över 80 när vi kommer att summera året. Ett riktigt bakslag kom i början av säsongen då vi efter provtagning kunde konstatera att Jacks Dawn blivit steril så vi fick ta honom ur aveln. Han kommer att bli till salu under hösten och säljas som fin tävlingsponny istället.  I dagarna kommer Shackleton att åka hem till Ballyconneely på Irland det kommer att kännas tomt. Han har tagit en stor plats i våra hjärtan.


Inför 2021 har vi 10 egna ston dräktiga och ett inackorderat så går allt som det ska kommer vi att få lika många föl även nästa sommar. 


Den 19 september kommer Svenska Connemarasällskapet att arrangera en corona anpassad utställning här hos oss drygt 30 ponnyer är anmälda så det ska bli roligt. Vi har också öppet lite extra i byn den 5 september istället för Östgötadagarna som skulle varit då. Vi gör en favorit i repris efetr sommarens öppna lördagar med fölpromenader och erbjuder det igen.


I veckan kommer elever från Valstadskolan hit och ska få träna på att beskriva hästens exteriör och om ett par vekor kommer Uppvidinge härads hästavelsförening hit på stuteribesök. Det är så roligt med besök och nätverkande med likasinnade :)

26 Mars


Men oj vad jag har varit dålig på att skriva här!

Våren är här och både Yippie och Utopia har hunnit med att föla. Varsitt hingstföl har de inlett årets fölsäsong med. York och Undercover har de döpts till. Vi väntar ju sammanlagt 11 föl i år så det är med stor förväntan våren är i antågande. Det finns fortfarande möjlighet att ttinga något av fölen, det är några redan tingade men ännu finns möjligheter.


Vi hoppas också förstås på en bra betäckningssäsong med fina brunster och bra dräktighet. Shackleton blir ju kvar hos oss även i år men åker hem till Irland i augusti igen. I slutet av april hälsar vi besökande ston välkomna att börja komma på beök till hingstarna. Ett sto är redan på plats, det är Långarnö Jessibell som ska träffa Hagens Darcy.


Med Corona pandemin som sätterstopp för vårens planerade Irlandsutflykter, domaruppdrag med mera så blir det ju mer tid att ägna åt djur och odlingar på gården. Vi får hoppas att alla får ha hälsan och att om nu Coronan kommer att den håller sig på en låg nivå. Vi planerar för öppet hus och påsköppet i byn på långfredagen och visning av häst kurs helgen innan, dessa arrangemang hoppas vi kunna genomföra som planerat men får förstås vara öppna för om vi måste göra några ändringar även med kort varsel.


7 Augusti

Hela Sommaren har snart gått!

Det har varit en härlig men hektisk sommar.Efter ett lyckat öppet hus med många besökare har sommaren gått i ett med rekordstort antal ston som gästat våra hingstar. Jätteroligt! En bra betäckningssäsong med hög dräktighetsprocent som det ser ut så här långt, de sista är inte kollade ännu. Fina ston och trevliga ägare vad mer kan man begära som hingsthållare. Kul också att relativt många ston kom tillbaka med föl vid sidan för att betäckas om.


För vår del blev det bara fyra egna föl då både Ixora och Ayla visade sig har resorberat sina dräktigheter under vintern. Brittneys fölunge ska sparas och de andra tre är tingade. May Rosie som är Tyresöridklubbs sto har ju också fölat ett fint stoföl efter D´Arcy . Mayflower som hon döpts till ska bo kvar här när mamma åker hem i höst för att börja jobba.


Vi har satsat i år och betäckt 11 ston, 10 är hittils konstaterade dräktiga, Ixora är ännu inte ultraljudad, hon har strulat lite i år men nu håller vi tummarna för en dräktighet.


 Årtes riks blev en härlig helg med fina ponnyer och fina uppvisningar. Holmtebo Umbrella och Tilda Winge tog storslam och vann både meeting pris och Best in Show. Fjorton dagar innan hade de varit på Östergötlands ponnysällskaps utställning och vunnit BIS titeln även där! Holmtebo Galway Lad blev unghästchampion och pponnyerna tog fina placeringar både i ridklasser, dressyr och hoppning! Bilder finns på youtube filmen här ovan.


Isa och Holmtebo Ladybird har varit på Sundbyholm och ridit ungponny SM, tyvärr blev det lite stopp men en fin bedrift att lyckas kvala och många erfarenheter rikare inför framtiden.


Nu laddar vi för Irlandsresa och ungponnychampionatt i Vetlanda i september.10 Maj

Nu har det börjat föla!

Brittney var först ut och nedkom med ett rejält stoföl efter Hagens D´Arcy som vi döpt till  Holmtebo Bluebell.

Ett par dagar senare fölade Holmtebo Winding Rose ett stoföl efter Jacks Dawn. Hon var tingad sedan länge och hennes blivande matte Tilda har döpt henne till Holmtebo Weeping Willow.


De första stona är också betäckta Holmtebo Utopia med Shackleton, Holmtebo Yippie med Starrhult Bossanova, Hagens Ayla Med Hagens D´Arcy och Coolodge Princess med Holmtebo Galway Lad. De två första är också ultraljudade och konstaterat dräktiga.

Även de första gästande stona har anlänt det är Holmtebo Uniqe(Bossanova), Tulira Countess(Shackleton) och Chloe qq(Jacks Dawn). Chloe har en mycket häftig hingstunge vid sidan efter Jack. En riktigt cool kille med endel hyss i den nyfikna personligheten. Hans mamma får endel att stå i i sommar.


Snart är det dags för öppet hus och förberedelserna pågår för fullt. Programmet ligger nu under fliken här på hemsidan.


9 april

Holmtebo Skyline är såld, han skall flytta till Frida och bli körponny med mål att tävla på högsta nivå i sportkörning. Det skall bli så kul att följa er på er gemensamma resa.


Ännu inget föl. Vi började misstänka att Ayla hade resorberat då det stannade upp och ingen fölning var i antågande. Veterinären fick komma och känna på henne och mycket riktigt hon har lurat oss och släppt sin dräktighet någonstans på vägen. Nu är det Winding Rose som är först att föla och här råder det inte någon tvekan. Rund som en fästing och i stort sett fyllt juver och en och en halv vecka kvar innan tiden går ut för henne. Det börjar kännas nu, vi brukar alltid ha någon som fölar i mars och nu är vi en bit in i april. Längtan efter fölen är stor.


Johan har varit på springweek i Clifden och tittat på avelsvärderingen av hingstarna på Irland. Alltid kul att både nätverka och titta på utbudet. Säkert slank också något pubbesök med också....


25 mars

I helgen var det avelsvärdering för hingstar på Grevagården i Skövde.. Vi åkte dit med två hingstar treåriga Holmtebo Galway Lad och sjuåriga Holmtebo Wicklow. Båda två är mycket lätta att resa med och helt coola på plats och i uppstallning. De har skött sig förträffligt hela helgen. Wicklow älskar löshoppning vilket han visade för alla som ville se snabbast, lyckligast och busigast hoppade han till sig 88 men räckte tyvärr inte till för avel så nu får han satsa helhjärtat på sin tävlingskarriär.

Galway Lad däremot fick 41 poäng exteriört och hoppade 68 och hälsades välkommen in i aveln. Vi är så glada för det han är ju en del i det avelspussel vi försöker lägga när vi planerar in i framtiden. Han kommer att stå till tjänst här hos oss under 2019. Trötta och glada kom vi hem till väl omskötta hästar, hundar och höns på hemmaplan Tack Malin, Gaston, Madde, Maud, Emma, Emma ochTyra! Stort tack också till Hanna, Karolina och Matilda som hjälpte oss på plats i Skövde, ni är alla guld värda!


Ayla och Winding Rose som är först ut att föla håller på sig och det dröjer nog ytterligare någon vecka innan det är dags.


25 februari

Med tanke på all publicitet och det aktuella smittläget i landet så tänker vi så här inför kommande betäckningsäsong,kunder till hovslageriet och andra gäster. Vi vill gärna förebygga smittspridning. För närvarande är det ett flertal fall av hästar som insjuknat i både hästinfluensa och virusabort i Sverige. Det är framförallt i Stockholms län men även i övriga delar av landet. Vi rekommenderar att du som djurägare tempar din häst dagen innan, samt samma dag om du ska åka till oss. Viktigt är även att ge akt på om din häst har näsflöde, eller om någon annan i stallet har det. Läs gärna mer om hur smittor sprids och hur du kan förebygga spridning på www.sva.se. Du kan även hålla dig uppdaterad på vart i landet inrapporterade sjukdomsfall finns på Svensk Travsports hemsida, www.travsport.se. För er som kommer till oss och hälsar på i stallet vill vi att ni har byttkläder om ni varit i ett annat stall innan och att ni använder handspriten som finns i vårt stall innan och efter du klappat på våra hästar. Man kan inte skydda sig mot allt men att försöka tänka efter innan känns ändå bra.Ayla har börjat att fylla sitt juver, hon är först ut. Bina har börjat röra på sig i sina kupor, snödroppar och vintergäck blommar, våren är ändå påväg ! Härlig tid är nu!


4 Februari

Vintern har fortsatt på samma sätt....

Det är hektiskt när man är en man kort i vardagsarbetet på gården. Men det har trots allt gått ganska bra. Johan jobbar på med sin rehab och är mycket bättre i sin rygg. Vi hoppas att han snart är tillbaka på banan igen och kan börja sko så smått. Johan kommer att vara på Hästkliniken en dag per vecka när han är tillbaka för övrigt kommer han jobba i Holmtebo och ta emot kunder här. Under våren kommer en smedja att färdigställas här, vi får återkomma till fler nyheter så småningom.


Första veckan i januari så klev då äntligen Shackleton av lastbilen efter sin resa från Irland. Det är en mycket pigg och vital 23 åring som anlänt, han har tagit resan med ro och chauffören sa" he travels like a gentleman", vilket speglar mycket av hur han är till sitt sätt. Shackleton har en son här i Sverige My Lucky lad of Shanbo som går från klarhet tillklarhet i hoppningen och har tagit många fina placeringar på sista tiden. Bilder på honom och hans duktiga ryttare Malou Hörgerud finns under Shackletons flik.


Holmtebo Galway Lad är hos Jennifer Carlegrim på inridning nu under den hala årstiden, han har skött sig bra och är duktig. Han kommer hem om en dryg vecka för att förberedas för visning på avelsvärderingen i Mars. Vi kommer också att visa Holmtebo Wicklow. Så nu håller vi tummarna för det unga gardet.


Holmtebo Skyline är nu kastrerad så nu finns en mycket trevlig och välhanterad tvåårig valack till salu.


Om en och en halv månad är det dag för årets första fölning oj vad jag längtar, det är ju så spännande att se vad som legat på tillväxt sedan förra våren. Vi kommer att betäcka tio ston till våren bäst att passa på när Schakleton är här men också för att vi måste ha en framtidstro på Svensk avel och våra fina svenskfödda ponnyer.

 

17 November

Aldrig förr har det gått så långt imellan uppdateringarna....

Den här hösten har varit hektisk. Johan har gjort sig illa i ryggen och är sjukskriven och nyopererad. Operationen har gått bra och han ska bli helt återställd men med en man kort på gården är det saker som till exempel hemsidan som får ligga lite på is. Årets ungponnychampionat gick som vanligt av stapeln i Vetlanda i slutet av augusti. Lika trevligt som alltid att träffas och ha lite av en säsongsavslutning. Ponnyerna skötte sig fantastiskt och Johanna och Marconi vann fyraårsfinalen i hoppning med Isa och Ladybird som tvåa. Hanna och Image kom trea i sexåringarnas dressyrfinal.


Vi har fått lov att låta Holmtebo Morning Mist somna in, hon hade en skada i halsen som låg och tryckte på nerverna i ryggen med  smärta och hälta och så kan hon inte behöva ha det. Alltid svåra beslut att ta med högt älskade vänner men ett måste för oss som djurägare. Misty hade en stor personlighet och integritet, en riktig drottning i hagen, hon har givit oss så mycket glädje, det är skönt att veta att vi har hennes vackra dotter Holmtebo Morning Haze kvar.


En händelse som vi ser mycket fram emot är att vi fått möjligheten att låna hit en av våra favorithingstar från Irland, Shackleton, han kommer till oss veckan före jul så det blir en riktig julklapp!


Idag har Holmtebo Photographer flyttat hemifrån till Ellen i Norrköping, Holmtebo Unbelievable åkte för en månad sedan till stuteri Miallo, Holmtebo Yolo åker om någon vecka till Lisa i Kumla om ytterligare några veckor åker Holmtebo Aston till Fannie i Norrköping. Holmtebo Maible och Holmtebo Imelda som är sålda till Tyresöridklubb ska bo kvar här. Så sedan är det bara ett par av årets föl som inte är sålda. Holmtebo Nimble är också hon såld till Sara i Norrköping och ska bli ridponny igen. Betsy är såld till Maud men bor kvar hos oss och ska bli ridhäst och bästa kompis. Snowdrop ska vara kvar hos familjen Jardstål i Finspång och vara ridponny.


4 augusti

Både roligt och tråkigt sedan sist

I samband med betäckning uppvisade Paddy smärta i ländryggen och vi beslutade att årets betäckningssäsong var avslutad och han fick vila först och sedan besök för utredning på hästkliniken då det inte blev bättre. Det visade sig att Paddy fått ett bråck på en artär som låg och tryckte mot ryggen. Det fanns inget annat att göra än att fatta ännu ett jobbigt beslut denna sommar och låta Paddy somna in på plats. Det går inte i ord beskriva hur tufft det har varit att säga farväl till både Mountain och Paddy inom en så kort tid. De har båda betytt så mycket för oss och vi är så tacksamma för den tid vi fick och de avkommor de givit oss.


Sedan var det dags för riksutställning både som arrangörer och hästvisare. Har försökt presentera helgen i en lite Youtube film. Tårarna rann när Paddys tre döttrar gick ensamma i unghästchampionatet. Independent blev Best in Show med 45 poäng och Umbrella blev reserv Best in show med 43 poäng, Image blev reserv valack champion och blev placerad i dressyr och ridklasser och helsystrarna Independent och Irish Fiddler blev unghästchampion och reserv. April Lily vann sin klass med guld, Ladybird fick 42 poäng och gick tvåa efter Umbrella i sin klass och vann både ridklass och working hunter. Hagens Darcy fick guld och blev Svensk connemaramästare i Dressyr. Både han och Hagens Ixora fick guld i avkommeklass. Ulster var placerad i ridklass. Wicklow vann LA dressyren. Paddy dottern Lundby Laura fick guld liksom Darcy dottern Angel Remedy.Darcy sonen Hagens Hassel tog seger i dressyren liksom Mountain sonen Gevas Maverick. Ja vilken helg, det har tagit en vecka att smälta alla intryck. Jag kan inte nog säga hur glada och tacksamma vi är för alla er som matchar, rider och älskar våra uppfödningar utan er vore det inte lika roligt att hålla på !


15  Juli

Sommaren rusar fram!

Det har varit en hektisk tid sedan sist jag skrev, Öppet Hus är sedan länge över, vilket var en toppen dag fint väder många härliga besökare och hästar och ryttare som gjorde sitt bästa. Mountain hade sitt livs dag och dansade fram till musiken. Johan hade nog kunnat springa med honom hur länge som helst och jag kunde knappt prata då jag såg den dansande 25 årigen i solskenet. Tyvärr så blev detta Mountains sista uppträdande då han några veckor senare fick somna in. Stor sorg och saknad efter en älskad hingst.


Alla ston har fölat och vi har fått nio välskapta och pigga föl alltid lika skönt att kunna sumera fölårgången på detta viset. Vi har bestämt oss för att spara Betsys hingstföl Bounce sedan är fem sålda och tre hingstföl finns kvar för den som är sugen på att boka sig en framtida kompis !


Betäckningssäsongen har gått bra och verkar avslutas ganska tidigt. Bra brunster för de flesta och få ston som kommit om. Så här i slutet av säsongen fick Paddy problem och verkar ha ont i ländryggen, han har fått avsluta säsongen lite tidigare och några ston fick byta hingst. Vi hoppas att detta ska läka ut han får nu behandling och ska ultraljudas i nästa vecka. Vi håller alla tummar för snar bättring.


Paddys dotter Holmtebo Independet visade vi på avelsvärdering förra helgen med fantastiskt resultat 99999=45 poäng och avelsdiplom.


Hanna och Tilda var i Motala på utställning och ridklasser med Holmtebo Image och Holmtebo Umbrella, båda fick guld, de var etta och tvåa i ridklass, Umbrella blev reserv Best in show och overall champion! Gustav var med och visade sin dartmoor Stjärnsunds Chocolate (Ola) som fick silver.


Mathilda, Hanna, Amanda har kvalat klart till ungponnychampionat med Holmtebo Ulster(5 år dressyr), Holmtebo Image(6 år dressyr) och Holmtebo Wicklow (6 år dressyr). Jennifer har kvalat Whistling Dixie e. Gurteen Paddy u. Holmtebo Waltzing Mathilda till femårsdressyren också.


Från Irland rapporteras att Glensharrold Ladys son Glenbawn Fletcher e. Odysseus Melody vann löshoppningskvalet för treåringar i Ballinasloe, ser mycket fram emot att se honom i finalen i Clifden i Augusti.


Årets stora projekt att installera solel börjar så småningom nå slutet, panelerna är monterade nu väntar vi på att det ska kopplas samman och börja producera el.


Mitt lilla projekt att öppna en äggbod i en del av den gamla sågbygnaden har också satts i verket under sommaren, det är en tagsjälvbod som jag kallar Lissas skafferi, här finns också lite annat smått och gott som saft, sylt, chutney och marmelad. Bara att ta det man vill ha, lägga pengar i burken eller helst av allt swischa.25 April

Brittney har fått ett hingstföl efter Gurteen Paddy en rejäl gosse med härlig galopp, han har fått namnet Holmtebo Blueberry. Tråkigt nog så har Orchids Snowberry ridponnystoet som kommit hit för att föla kastat sin fölunge så det blev inget ridponnyföl. En sådan händelse skapar förstås oro för vad som var orsaken men fölet är provtaget och som tur var fanns inga smittor utan en tidig död i livmodern orsakade kastningen av något själ.


Betäckningsäsongen har börjat med en rivstart i år. Hagens Ayla har vi betäckt med Darcy, Gästande stona Little Tracy, Belladonna QQ och Hagens Giza är alla tre betäckta med Jack. Emilymoran Lily väntar på brunst och betäckning med Paddy, Chloe QQ med Jack och Holmtebo Angel med Mountain. Vi inväntar brunst på Utopia, Nimble, Winding Rose och Betsy också. Morning Mist ska tyvärr inte betäckas om då hennes nackskada gör sig påmind så hon får stå över.


Dagarna går fort och Öppet Hus närmar sig med stormsteg. Programet börjar falla på plats så håll ögonen öppna och välkomna hit!1 april

Darcy har tilldelats ELIT !

Vi är så himla glada, vid avelsvärdeingen på Grevagården till delades Darcy avelsvärdesklass ELIT för sin fina nedärvningskull. Det är ett så fint kvitto på alla de fina avkommor som Darcy blivit pappa till. Nu hoppas vi på många fler fina Darcy döttrar och söner.


26 mars

Nu har de fyra första fölen kommit. Först ut var Holmtebo Utopia som fick ett stoföl så feminin som man kan bli, Jacks Dawns första avkomma. Hon var tingad av Isabelle som tidigare tävlade Utopia så det blev ju toppen att det blev ett stoföl enligt önskan ! Hon har fått namnet Holmtebo Unbeliveble, Ullabella till vardags. Sedan kom Jacks andra avkomma en hingst med Betsy som mamma. Han har fått det mycket passande namnet Holmtebo Bounce. Det är Betsys första föl och hon är en fantastisk mamma till en mycket mjuk och spänstig Bounce!  Trea i raden av mammor var Holmtebo Morning Mist som fick ett otroligt vackert stoföl efter Paddy. Hennes blivande ham ska döpa henne så snart återkommer jag med henes namn. Dagen efter fölade så Hagens Ayla ett fint hingstföl efter Backudden Mountain Haze. Hans namn är Holmtebo Aston. Nu är det lite paus men Brittneys fölunge är inte alltför långt borta.


Vi har stora grejer på gång gällande vår miljö. Vi har beslutat oss för att gå över till solel och kommer att sätta upp en solcells anläggning på vårt ladugårdstak. Detta hoppas vi vara någorlunda klart till vårt öppna hus då Emil från El av Sol kommer att finnas på plats och berätta om solel. Gå gärna in på hemsidan och titta www.elavsol.se


6 Mars

Vintern kom med besked och det är många år sedan vi skottade så här mycket snö.Som vanligt får vi mycket i Valdemarsvik då snökanonerna letar sig in längs fjorden. Hästarna gillar snön och håller sig rena och fina. Valparna därimot är svåra att träna rumsrenhet då de försvinner i djupsnön. Saffran har flyttat hemifrån och Nisse åker på fredag. Kvar blir då Grynet som ska bo kvar hemma och så småningom bli avelstik.


Vi har börjat planeringen inför årets öppna hus som går av stapeln den 12 Maj. I år blir det lite mindre än förra årets stora arrangemang och vi går tillbaka till fölsläpp, uppvisningar och hagvandring.


En ny aktivitet hos oss under året är Prova på en dag på stuteri då man kan boka in sig och vara med i aktiviteterna med gårdens djur ingår gör också en stuteri frukost, läs mer på egen flik här på sidan.


Väntan är stor här nu då vi vilken dag som helst väntar tillökning med årets första föl, också Jacks första avkommor. Vi får se vilken dag de anländer.


1 Januari Nytt år nya möjligheter !

Så här på årets första dag känner man sig alltid lite förväntansfull inför det nya året, planerna för året börjar falla på plats och det finns mycket att se fram emot. Föl, valpars utveckling, unghästarnas utveckling, gårdens utveckling och många spännande uppdrag.God fortsättning till er alla. Jag har gjort en liten film som kan pigga upp i vintermörkret och få en att längta till sommarvärmen .

23 December

Precis på utsatt dag den 18 December valpade Maggie tre pigga och fina valpar. Två röda pojkar och en liten brindlad tik. Som det ser ut nu så finns en hane att tinga om någon är sugen på en riktigt härlig kompis.


Magee och May Rosie har åkt upp till sitt nya hem på Tyresö ryttarförening för att påbörja sin utbildning till ridskoleponnyer. Rapporterna därifrån är roliga och de verkar trivas förträffligt.


Sinead har fått somna in, det var ett tufft beslut att ta men hennes Melanom hade växt sig stort och det fanns inget annat beslut att välja på men det hjälper ju inte  det är tungt ändå. Man får vara tacksam för de år man fått tillsammans.


Nu är alla fölen avvanda, det har gått fint, det är ett riktigt härligt gäng med blivande ettåringar som kamperar ihop.


12 November

Här händer det som ni vet saker hela tiden, vi har för det första äntligen fått para en tik. Som jag har längtat. Det är Holmtebo Magic Peanutbutter, Maggie som varit och träffat Raskens Tony Towomba i Sala. Vi hoppas på valpar runt den 18 December. " Liten" Carranthomas Princess har flyttat till sitt nya hem hos familjen Karström, Bötinge gård i Boxholm där hon ska vara både ridponny och avelsto. Även stofölet Holmtebo Primrose har flyttat till sitt nya hem hos familjen Zander , Stuteri Zander utanför Finspång. Det är så roligt att följa dem i sina nya hem.

Mitt i alla roliga nyheter så kommer en tråkig. Ettåriga Holmtebo Kylie har tyvärr dött, hon var ju såld till Norrköpingsfältrittklubb men bodde kvar hos oss så länge. Hemskt tråkigt när något sådant händer.


Jacks Dawn har flyttat till Felicia på Vikbolandet för att ridas och förberedas för vårens bruksprov. Han har redan hunnit med att vara på sin första hopptävling LD och skötte sig utmärkt med en liten rivning. Vid samma tävling hade Felicia även med sig Holmtebo Wicklow som debuterade LA och var felfri! Duktig pilot och duktiga ponnyer.Flera andra Holmtebo ponnnyer och hästar har under hösten varit ute och gjort fina resultat på respektive nivå Summer, Maggie Mae, Crested Ten, Busy Lizzie, Yeats, Irvin, April Lily,Brenda, Umbrella, Unique, Winding Rose med flera.


På höstlovet hade Cathrine och Ellen lite höstlovsläger och några av våra ston samt Gustavs ponny Ola var med och jobbade. Det var Kiwi, Nimble och Betsy som hade roligt tillsammans med ett gäng glada barn.


29 september

Vetlanda helgen är över och vi har försökt låta alla fina resultat sjunka in, fliken med ungponnychampionat är uppdaterad, har dock inte hunnit ta hand om alla bilder ännu det kommer mer snart. Som vanligt en härlig helg med mycket ponny och mycket umgänge alltid en av de bästa helgerna på året ! Tack allihop !

Igår kväll fick vi hämta hem unghingstarna från betet de hade haft besök av vilda djur i sin hage (älg och hjort) så en liten omstrukturering fick det bli trots att de nog hade kunnat gå där ett bra tag till. Nu är det verkligen höst och det är ju trivsamt det med.20 september

De sista stona kollade Prima och Twixi tomma men mycket gott dräktighetsresultat för alla fem hingstarna.


Vi har hängt med hela Norrköpingsgänget på kvalitetstävlan i Nybro i början av september. Holmtebo Imagine gjorde sitt treårstest med bravur och fick gångartsutmärkelse med 899 för sina gångarter, Holmtebo Ulster visade vilken fin hoppponny han är och hoppade 10-9 och gick till kvalitetstävlans final tillsammans med sin halvsyster Lundby Daizy (båda efter Gurteen Paddy) som briljerade i gångarterna och gick till dressyrfinal. Holmtebo Wild Flower fick också hon 40 poäng exteriört men som den pigga dam hon är så var hon taggad och snabb i sina andra moment Tilda red henne fint i gångartsprovet och man kan ana att det blir toppen när damen lugnat ned sig !


Sedan jag skrev sist har många Holmtebo uppfödningar varit ute och plockat placeringar på tävlingsbanan det är så kul att följa vecka för vecka i Equip appen i telefonen och via bilder och meddelanden. Wicklow hade en dålig dag  första dagen på ungponny SM och vägrade ut sig. Dagen efter var allt i sin ordning och han hoppade felfritt i LB på Grevagården, det är så det är med unghästar.


Holmtebo Middleton är såld, han har flyttat till Lena i Katrineholm och ska där bli ridhäst så småningom. Han kommer att få ett toppenliv tillsammans med sin nya familj.


Nu till helgen är det dags för ungponnyfinalerna i Vetlanda, en av de bästa helgerna på året. 12 Holmtebo ponnyer(Irvin, Umbrella, Unique, Wicklow,Image, Angel, Ulster, Marconi, Yoda, Imagine, Ladybird och Sky) har kvalat dit och 11 av dem kommer att vara på plats, dessutom ytterligare 5 ponnyer (Prima, Mr Praizman, Lundby Daizy, Thunder of Steel och Macallan)som är efter våra hingstar. Rekord för oss och förstås hur kul som helst ! Det ska bli så kul att träffas i helgen !9 Augusti

Dags för en uppdatering igen. Hagens Yandora, Hagens Ixora är dräktiga. Trojas Athena, Hollywood Barbie Q, Holmtebo Nimble, Belladonna QQ och Hagens Beauty har tyvärr fått ge upp årets försök. Twixi, Bianca QQ, Prima och Carranthomas Princess är inte kollade ännu. Efter en lång säsong med endel struliga brunster ser det i varje fall ut som det slutar i dur med många dräktiga ston ! Hos oss hoppas vi att om allt går vägen så föds det 9 föl 2018!


Vi har inlett ett nytt samarbete med Tyresö ridklubb som köpt två unga hästar av oss som ska växa upp och så småningom skolas in på ridskolan. Lite på samma sätt som på Norrköpingsfältrittklubb där man också ser många mervärden i att erbjuda sina ryttare något mer i form av hästkunskap och unghästutbildning samtidigt som man får varudeklarerade hästar som sakta byggs upp för sitt arbete och därmed håller bättre och fungerar väl för sin arbetsuppgift. Kul tycker vi och ser fram imot detta ! Det är Holmtebo Magee och May Rosie som under senare delen av hösten gör resan upp till Tyresö.


Ellen och Darcy var i Jönköping i helgen och red på sitt första nationella meeting. En andraplacering i LAP:1 var inte någon dålig start, fina prcent och parets första nia i protokollet !


Madde Carlegrim och Hanna Salomonsson har kvalat med Holmtebo Angel och Holmtebo Image till femårschampionatet i dressyr.


Emelie med Maggie Mae och Karin med Doolan har gjort fina resultat och tagit placeringar i MSV dressyr. Så himla kul att två av våra sista halvblodsföl gör så fina resultat, syskon som de är!


Nu håller vi tummarna för Felicia och Holmtebo Wicklow som ska till Grevagården i helgen och hoppa ungponny SM för femåringar!


16 Juli

Mycket har hänt sedan förra uppdateringen. Bee Easy Daisy, Ballinaboy Kiwi, Bränntomts  Mathilda, Hilda, Kylemore Lady, Hagens Hella och Kysings Jazz är dräktiga. Twixi(Darcy), Hagens Yandora(Darcy), Hagens Ixora(Bossanova) är betäckta. Bianca QQ, Holmtebo Nimble och Carranthomas Princess har kommit om och är ombetäckta. Vi inväntar brunst på  Trojas Athena, Belladonna QQ, Hollywood Barbie Q och Hagens Beauty.


Holmtebo Nugget, Nimbles föl är såld hon ska flytta till Charlotte i Vetlanda till våren. Hon kommer att gå kvar med kompisarna över vintern.Jättekul med en ny uppfödare i Connemara Sverige!23 Juni

Ixora har fölat ett par veckor för tidigt vilket var bra då hon skulle varit så sen i år. Hennes fölunge är ju ett beställningsföl e. Starrhult Bossanova, Det är Hanna och Jana Salomonsson som ska ha henne. Det blev ett härligt stoföl som fått namnet Holmtebo Infinity. Vi är jättenöjda med henne och kommer att göra om kombinationen i år igen.


Coolodge Princess är dräktig och Holmtebo Yippie är dräktig. Bee Easy Daisy och Ballinaboy Kiwi har kommit om.Kylemore Lady, Hagens Hella, Hilda och Holmtebo Nimble är betäckta. Så är också Bianca QQ, Carranthomas Princess och Nova Express. Just nu inväntar vi brunst på Hagens Yandora, Belladonna QQ och Twixi.


Carranthomas Princess är såld och när fölungen är avvand gör hon tjejerna Karlström i Boxholm sällskap och förhoppningsvis levererar hon en fin fölunge efter Gurteen Paddy till våren.


7 Juni

Nu var det hög tid att uppdatera hemsidan igen, mycket har hänt sedan sist, Öppet hus med utställning och engelska ridklasser var en toppen dag , bilder finns under fliken öppet hus. Vi gläds föstås åt fina framgångar för våra uppfödningar och avkommor till våra hingstar  men när jag tänker på den dagen är det faktiskt inte det som är det viktigaste utan det viktigaste är som så många gånger annat, allt det där andra hur roligt det var, alla möten med trevliga människor vackra ponnyer många skratt och trevligt umgänge ! Nina har också hunnit vara här och ha träning, bilder därifrån under dressyrträningsfliken, det var också en toppen helg då vi också hade studiebesök från Åby ridklubb nästan 40 personer kom och tittade på ponnyer,kattungar, hönor, klappade föl och pratade. Det var jättetrevligt !

Nimble har fölat, också hon ett stoföl en riktig liten guldklimp som fått namnet Nugget ! Nu är det bara Ixora kvar att vänta på.

Betäckningssäsongen rullar vidare Betsy och Holmtebo Utopia är dräktiga med Jacks Dawn, Holmtebo Morning Mist, Glansharrold Lady är dräktiga med Gurteen Paddy och Hagens Ayla är dräktig med Backudden Mountain Haze. Inte kollade är Coolodge Princess (Darcy), Kysings Jazz, Ballinaboy Kiwi, (Darcy), Holmtebo Yippie(Bossanova), Bee Easy Daisy(Mountain) Strular lite gör Hagens Beauty och Bränntomts Mathilda som kommit om ett par gånger. Vi inväntar brunst på Kylemore Lady, Hagens Hella , Hilda och Holmtebo Nimble.


Alla som ska ut på bete har äntligen kunnat gått ut, det var segt i år pågrund av torkan, betet har vuxit långsamt, men efter lite regn så vaknade vallarna till liv. Härligt.


11 maj

Efter att ha varit på en liten husmorssemester till Irland och tittat på fillyinspections var jag nypåfylld med energi för att påbörja alla förberedelser inför den 28 maj då vi har öppet Hus och utställning med ridklasser här hemma hos oss. Det är ponnyer som ska tränas, trädgård som ska fixas och bröd som ska bakas, kul att fixa inför en jätterolig dag.

I förrgår fölade Kiwi ännu ett stoföl, hennes första skimmeldotter, som alla Kiwis döttrar mycket feminin med härlig utstrålning. Imorse fölade så äntligen Sinead, hon har haft vaxproppar i fem dygn så vi har haft henne under övervakning. Men så vid tre kom han då vårt första isabellfärgade föl som fått namnet Skyline. Han kommer att vara Sineads sista föl då hon fått problem med melanom och vi törs inte betäcka henne mer nu när det har axelererat.Det är så tråkigt då hon är ett fantastiskt avelsto och en underbar mamma till sina föl.

1 MajTreårstest idag !

Idag har vi varit på treårstest vid Öknaskolan i Tystberga en härlig dag både vädermässigt och resultatmässigt. Jag vill börja med att tacka alla er som visat ponnyer som är födda hos oss eller efter våra hingstar ni gör det så väl och det är så himla roligt att få vara med på allas olika resor. Idag var det 9 Connemaror i katalogen, 8 kom, tyvärr var Lundby Soda struken. Jag lägger bilder och resultat under en egen flik. Jättefina resultat och 10 utmärkelser till Connemarorna totalt ! Alla var efter våra hingstar ! Det är inte utan att man är lite euforisk när man åker hem !


Igår sålde vi Holmtebo Primrose, när hon är avvand ska hon flytta till familjen Zander på stuteri Zander utanför Finspång. Jättekul att hon ska få bli avelsto och tävlingsponny hos Annika och Stefan !


26 april

Nu har vi haft några hektiska dagar.I måndags fölade Carranthomas Princess ett fint gulbrunt stoföl som vi givit namnet Holmtebo Pride. Pride var pigg och vaken direkt men hade ingen sugreflex från början så det tog lång tid innan hon kom igång att äta och hon fick göra en utflykt tillsammans med sin mamma till hästkliniken men väl där så kom hon på hur hon skulle få till det med maten och nu är foalcheck tagen och hon har jättebra värden är pigg som en mört och äter som en häst.... Natten efter fölade Apple Blossom också hon ett piggt stoföl som Gustav döpt till Holmtebo Agnes. Hon var tvärtemot kompisen hon reste sig upp och gick fram och diade, tänk så olika det kan vara.

I lördags var Ellen i Boxholm och tävlade med Darcy de tog seger med laget och red på fina procent i både LAP1 och lagklassen. Vid samma tävling passade Isabelle på att kvala till ungponnychampionatet för 6 åringar med Darcys dotter Holmtebo Unique ! Grattis Isabelle. Hela helgen var det hopptävlingar på Vikbolandet och många Holmtebo ponnyer var där och gjorde fina rundor Brittney, Brenda, Irvin, Snowdrop, Wicklow, Image, Winding Rose och Yeats. Felicia och Wicklow gjorde tre felfria rundor och har nu kvalat både till ungponny SM och ungponnychampionatets final.Härligt ! I söndags var Maggie Mae en av våra sista Varmblodsuppfödningar tillsammans med Emelie i Kil och debuterade medelsvår B dressyr med den äran kom tvåa på 67,7 procent. Grattis !

Förra helgen var det dressyr på Vikbolandet då vann Ellen och Darcy  LAP1 och är nu kvalade och får rida nationellt.

16 april

I torsdags var det ultraljudsdags och spänningen var hög då Holmtebo Utopia skulle kollas, första kollen av Jacks betäckningar för året. Hon var dräktig! Säsongen har börjat tidigt i år, Bränntomts Mathilda, Hagens Beauty, Hagens Ayla, Betsy, Holmtebo Morning Mist, Coolodge Princess är alla betäckta. Nästa ultraljud blir den 28 april. Skärtorsdag och långfredag var fulla av aktiviteter här Nina var här och hade träning bde ponnyer och ryttare var mycket duktiga. Bilder kommer under dressyrträningsfliken.

Nu väntar vi på Carranthomas Princess och Holmtebo Apple Blossom som båda börjar vara klara för fölning. Kan nog dyka upp någon ny filur i början av veckan kanske?


29 Mars LYCKA !

Efter allt strul med Jacks fertilitet under föregående säsong har vi nu vidtagit alla åtgärder som tänkas kan för att få klarhet inför årets betäckningssäsong. Idag kom så äntligen alla provsvar och nu ser allting  bra ut. Vi har betäckt två ston Betsy och Holmtebo Utopia. Så nu verkar allt vara iordning igen. Tänk hur nervös man kan vara för ett sådant provsvar!


27 mars

I helgen har det varit avelsvärdering av hingstar på Grevagården i Skövde. På plats var Paddys treåriga son Mr Praizman QQ ägd och uppfödd av Annelie Hallström i Norsholm. Johan hjälpte till med visningen av Prisse. Prisse skötte sig förträffligt och fick 88888=40 poäng. Detta skulle i vanliga fall ha givit honom ett avelsgodkännande men i år är det lite speciellt eftersom jordbruksverket inte har givit Svenska connemarasällskapet klartecken som avelsorganisation så kommer detta i ett senare skede om alla beslut tas.Roligt ändå och ett stort grattis till Annelie och Prisse !


Vi har varit fundersamma om Ayla verkligen är dräktig, hon skulle ju föla sent och har inte sett ut att runda på sig som de andra. Nu har vi tagit ett blodprov och det var som vi befarade, hon har resorberat och är tom i magen. Vilket innebär att vi kan sluta fodra på henne så mycket som vi gjort tidigare.


Tilda och Holmtebo Umbrella var i Finspång igår och debuterade i LC och LB dressyr på dryga 61 procent i båda klasserna. Bra gjort !


19 mars

Igår var Isabelle och Holmtebo Unique och red kval till ungponnychampionatet i dressyr och satte första kvalet direkt. Mathilda och Irvin var och gjorde det samma men missade kvalet med några futtiga procent. I helgen har också Wilma och Yummy varit i Hammarö på sitt första meeting och Busy Lizzie har hoppat felfritt med sin ny ryttarinna Ebba.


Holmtebo Utopia har kommit hem från Isabelle för att betäckas med Jacks Dawn i år. Första betäckningsstoet är på plats. Det är fina Bränntomts Mathilda som kommit på besök.


15 mars

Äntligen vår! I förrgår fölade då äntligen Morning Mist, ett stoföl. Efter fem hingstföl så hoppades vi intensivt på en liten tjej och också väldigt roligt med Mountain som pappa. denna lilla pigga namn har fått namnet Morning Haze och hon ser just nu väldigt gulsvart ut alternativt mörkgulbrun. Vi får väl se om hon kommer att skimla av men färgen har inte någon betydelse huvudsaken att hon är pigg och glad. Dagen efter slog Stor (Coolodge Princess) till med ett härligt gulbrunt stoföl ! Hon har fått namnet Primrose Även hon en mycket pigg och kavat tjej som äter mest hela tiden. Stor är en exemplarisk mor och styr upp det mesta i boxen. Nu ska det vara lite uppehåll i fölandet och i Påsk är det dags igen då är det Litens (Carranthomas Princess) tur.


Felicia och Wicklow har varit och gjort sin första start i LB hoppning och var felfria och fick därmed sitt första kval till ungponny SM klar med en gång !


Magee har blivit kastrerad och har nu avslutat sin penicilinkur och börjar återhämta sig. 


6 februari

Influensan har intagit huset, först hade Johan en liten sväng bara ett par dagar, sedan dök Gustav och jag. Vi var hemma hela förra veckan men nu ny vecka och G iväg till skolan men mig tog det ett omtag med, ingen röst och förskräcklig hosta och helt slut....

Helgen har ändå inneburit ett några glada besked, först från Wilma och Yummy uppe i Timrå som tog sin första dressyrrosett tillsammans och sedan Lovisa och Brittney som åkte till Hedas lokala hopptävlingar och var dubbelnolla i både LC och LC+ och vann den sist nämnda klassen med många sekunder tillgodo. Britta som fick motionera sig tillsamans med Lovisa när hon inte blev dräktig i somras njuter nog i fulladrag av sin återkomst i hoppsvängen ! Brittas dotter Holmtebo Busy Lizzie hade också säsongsdebut med sin ryttare Frida i sadeln på Flyinge i lördags med samma resultat som mamma i samma klasser men med fina andra placeringar i båda istället !


22 Januari

Så här års är det mycket vardag på ett stuteri mockning, in och ut till hagar, hantering av unghästar. Dagarna blir längre och längre och man börjar ana våren, en del av hästarna har börjat fälla sin vinterpäls och Coolodge Princess som ska föla runt den 1 Mars har faktiskt börjat fylla sitt juver så sakterliga. Man känner sig liksom förväntansfull över vad som ska komma under året, det är nya föl , nya betäckningar, olika aktiviteter som planeras och förbereds. Planeringen för årets Öppna Hus är i full gång med utställning och Engelskaridklasser. Det kan ni läsa mer om på Svenska Connemarsällskapets hemsida www.connemaraponny.org


Nytt år Nya möjligheter !

1 Januari 2017

Året avslutades med att Holmtebo Irish Fidler och vårt avelsto  Glansharrold Lady åkte till sitt nya hem hos famlijen Karlström i Boxholm. Där ska de bli grunden till familjens stuteri som förutom Connemara också består av Svenskat varmblod och Haflinger.  Flytten har gått bra så nu är det bara att se framåt och planera uppfödningen.


Annars har jul och nyårshelgen bestått i mycket pyssel med hästar och på gården, det har ju varit vårvärme så nyårsdagen innehöll bland annat målning av det nya hinderskjulet.


Jag har bestämt mig för att bli bättre på sociala medier så nu kan ni även följa oss på instagram både mig under @elisabethljungstorp eller @holmtebostuteri  . På det sistnämnda kontot kommer jag att göra inlägg varjedag och dela med mig av vardagen på ett stuteri i bilder. #ayearatastud #holmtebo #connemara Ni hittar oss också på Facebook på ElisabethLjungstorp


23 December

Förra helgen äkte Abigail till sitt nya hem hos Helena  i Enköping. Flytten har gått bra och hon verkar trivas med sina nya vänner. Det ska bli roligt att följa er i framtiden.


Betsy en av våra Irländskor har också flyttat till sin nya familj i Norrköping. Betsy har en stor personlighet och en otroligt vänlig själ som gör att man saknar henne när hon inte längre är kvar här hemma, men nu gläder honen hel familj med sitt fina sätt istället !


25 november

Oj vad fort tiden går dagarna rullar på och det är snart jul igen. Sedan sist är stofölen Holmtebo Abigail och Holmtebo Irish Fiddler sålda. de är dock kvar hemma än de åker i mitten av December. Abigail till Enköping och Irish Fiddler till Boxholm. Vi har hunnit med att rida på våra Irländskor Stor ocoh Liten som vi kallar dem (Coolodge Princess och Carranthomas Princess) De är ju dräktiga och Stor ska föla redan 1 mars så de får snart vara lite lediga. Kylemore Lady har flyttat till Gullsmyra till Susanne och ska där bli starten på Connemarauppfödningen. Hon gör sällskap med Stuteriets shetlandsston och verkar mycket nöjd med det.


I början av November började det dyka upp fall av Virusabort i Östergötland en aggressiv form av sjukdomen, i samma tid kastade Lady tvillingfoster och vi blev förstås oroliga och provtog. Som tur är var det som vi trodde spontanabortering av tvillingfoster och INTE någon virusabort smitta. Skönt att få detta bekräftat.


Vår uppfödning Maggie Mae efter Johnsson var med sin nya ägare Emelie i Kumla häromhelgen och vann först LA:3 dressyren och debuterade sedan i MSVC och vann även den på fina procent! Grattis till er vi ser verkligen fram mot att följa er.


En annan av våra uppfödningar som fått ny ryttare i Sasha är Holmtebo Crested Ten som är ut och hoppar och redan har gjort många fina rundor upp till LB så här långt. Ska bli jättekul att följa er också !
16 oktober

Fantastiska nyheter kom förra helgen från England då Paddys son Gallant Prince blev champion working hunter vid Horse of the year show. Bland det största man kan vinna som ridponny i Storbritannien !  Efter detta glädjebesked kom ännu ett, Gallant Prince blev också Mountain and Moorland working hunter champion i Hickstead i somras. Där vann han efter att ha finalsegrat efter 22 kvalomgångar som ridits runt om i landet. Hans duktiga ryttare heter Olivia Bowen. När sedan finalen för alla kategorier stod på Hickstead blev Olivia och Gallant Prince M&M WHP Champions at the Royal International Horse Show !


1 oktober

Förra helgen var det en härlig helg i Vetlanda, titta under fliken ungponnyfinaler så finns det bilder från helgen. Det gick över förväntan,fantastiskt bra Image vann hoppfinalen för fyraåringar och Whistling Dixie vann gångartsfinalen för treåringar med Ulster som tvåa.! Det är ju Paddys första årgång med treåringar i Sverige och att på tio föl kunna ha ettan och tvåan i gångartsfinalen känns  fantastiskt !


Vi har ultraljudat Ixora som var sist i raden av åretsbetäcknigar och hon hade en pigg kompis som virvlade runt i magen.


Umbrella har flyttat till Tilda och Winding Rose på Vikbolandet och börjat om sin ridna karriär.


Idag har Wicklow och Felicia varit på Vikbolandet och debuterat i LC hoppning med en felfri runda ! Holmtebo Crested Ten har under sommaren bytt ägare och flyttat till Täby och fått en ny ryttare i Sascha, idag tog de sin första seger i LC hoppning ! Grattis tjejer !


22 september

September har som vanligt varit en hektisk månad med många domaruppdrag. Men nu börjar hösten infinna sig på riktigt och jag ska bättra mig på att uppdatera hemsidan igen. Mycket har hänt sedan sist jag skrev och jag hoppas att jag inte kommer att missa något när jag nu ska sammanfatta. Jag får börja med Tilda och Winding Rose som har debuterat på fälttävlansbanan med en fin andraplacering i första starten ! Tilda och Rosa rider ju också i NFKs divisiontvå lag i dreessyr och har varit placerade individuellt och med laget. I laget hrider också Mathilda på Irvin alternativt Yeats och de har också tagit placeringar individuellt och Bella med April Lily. Tilda och Rosa var också kvalade till finalen i Agria pony cup i hoppning men kunde inte åka för det sammanföll med dressyren. Red final gjorde därimot Felicia med Wicklow som var femma i zon öst och sedan hamnade precis utanför placering i finalen i Enköping. För dem var det dressyr som gällde den här gången.


Våra SWB uppfödningar Holmtebo Doolan och Maggie Mae har visat framfötterna i Skara och och har gjort sina starter i LA med höga procent och fina segrar och placeringar.


Ellen som så oturligt bröt benet i somras kastade kryckorna en mändag och på söndagen var hon och Bossanova med och vann guld i lag DM i dressyr!


Holmtebo Ivy och Holmtebo Wild Flower har varit i Skara respektive Tystberga på 3 årspremiering och fått varsitt diplom ! Paddys dotter Whistling Dixie visades också med fina 39 poäng.


Vi har sålt Holmtebo Umbrella hon flyttar på måndag till sin nya familj och ihop med sin halvsyster Holmtebo Winding Rose. Det är tilda som ska bli Umbrellas ny kompis, det ser vi verkligen fram emot !


Några nya hästar har kommit hem från Irland. Jacks uppfödare Mairtin skulle sluta med sin avel så vi beslutade oss för att ta hem Jacks mormor och hennes två döttrar och ett sto till Colodge Princess. Princess och Carrathomas Princess är dräktiga med Ross Fear Bui och ska föla i vår. Några av dem kommer att bli till salu så småningom. Det är fantastiskt vad hästar är anpassningsbara. Efter den långa resan klev de ur transporten drack lite vatten och började äta direkt. Verkade helt nöjda med sitt nya hemland.Nu i helgen är det ungponnyfinaler i Vetlanda och vi har 9 uppfödningar som är kvalade och kommer att vara på plats. Det är Irvin, Image, Yippie Unique, Utopia, Ulster, Apple Blossom, Aengus och Snowdrop. Dessutom kommer whistling Dixie e. Gurteen Paddy u. holmtebo Walzing Mathilda och Thunder of Steel e. Starrhult Bossanova. Gissa om det ska bli en topen helg !


11 augusti

Nu är betäckningsäsongen över för i år. Sommaren har som vanligt gått fort och varit innehållsrik. Darcy och Mountain har 100 % dräktighet i år. Paddy har betäckt ett par ston som krånglat lite annars har han fått övriga dräktiga. Bossanova har två av tre dräktiga och det sista vet vi inte ännu för hon är inte kollad än. Jack fick tyvärr sin första säsong förstörd av någon infektion som påverkat dräktigheten. Vi avbröt därför betäckningssäsongen när den precis börjat, har provtagit och tar nya tag till nästa år då aktiviteten nu ser mycket bättre ut. Sammanlagt har vi haft 23 ston till våra hingstar vilket känns som en bra säsong. Hoppas att fler betäcker sina ston nu när efterfrågan på våra svenskfödda hästar ökar. Vi har åtta dräktiga ston och en som ännu inte är kollad, så nu är det bara att jobba vidare inför nästa år.


Nina kommer snart tillbaka för träningshelg tider ligger under dressyrträningsfliken på hemsidan.


Holmtebo Aengus har varit ute på dressyrbanorna och är nu färdigkvalad till 5års championatet i dressyr.


1 Augusti

Hela helgen har varit fylld ff riksutställning, den har fått en egen flik med många bilder på hästar och ryttare/visare. Samtidigt som vi var där var Wilma och tävlade med Holmtebo Yummy i Brunflo och red tre klasser en LC och två LB på dryga 60 % grattis Wilma bra jobbat !


13 Juli

Idag har vi varit på Östergötlandsponnysällskaps utställning på Knivberga. Det blev en riktigt lyckad dag Jack blev Best in Show på hans första utställning och fick hela 42 poäng 99888. Lika roligt var det att Holmtebo Katie som är vårt första föl efter Kiwi med Darcy som far blev 3 a i BIS ringen, reserv bäst i rasen och fick hela 41 poäng 98888. Väldigt fint matchad och visad av sin ägare Lovisa Fernström. Lika fint mathad var den lite taggade Holmtebo Honey e. Starrhult Bossanova u. Hagens Humla. Honey var vacker som en dag men hade svårt att komma till ro och visa sina gångarter idag. 99777=39 poäng blev hennes rad. Grattis till Lovisa och Petra för era fina hästar !


9 juli

Treårspremiering på Vreta, bara två treåriga Connemaraston anmälda, vår Holmtebo Apple Blossom och Annelies fina Darcy dotter Chloe QQ. Båda damerna skötte sig och Blossom fick 41 poäng och diplom och Chloe fick fina 39 poäng. Apple Blossom är Paddys första treåriga dotter som visas i Sverige för avelsvärdering så det blev en kul början !

Imagine är såld. Han ska flytta till Martina i Norrköping framåt hösten när han gått färdigt på bete med sina kompisar.

Översta bilden Apple Blossom och undre Chloe QQ

1 Juli

Bono och Higgins är sålda, de reste tillsammans på midsommarafton till Mathilde i Kolbäck. Jättekul tycker vi när grabbarna får fortsätta att utvecklas hemma hos Mathide. Det är häst nummer fyra och fem som flyttar till Mathilde från oss så det har varit ett långt och trevligt samarbete. Mycket kul har vi upplevt tillsammans under åren först med bröderna Tullamore Dew, John Power och Crested Ten och nu fortsätter det några år till hoppas vi med roliga aktiviteter.


Bossanova och D´Arcy tävlar på även under betäckningssäsong tillsammans med Ellen, i förra veckan tog Bossanova en fin regional placering i LAP1 i Mantorp och igår gick Darcy på fina procent på Heda strax utanför placering. Vid båda tävlingarna har andra Holmteboare varit ute och varit duktiga också Unique, Utopia, Brenda och Wicklow. Wicklow som bara är fyra år, ligger trea i Agria ponnycupen i den här länsdelen. Han som skulle vara hopp ponny ! Jättekul !


Darcys döttrar Marquessa (u. Chess) och Diva(u. Nivea ox) har varit ute och hoppat och tagit placeringar de med.


Måndag och tisdag nästa vecka kommer NIna och vi har dressyrträning här. Tidsprogrammet ligger under egen flik. Välkomna !


17 juni

Igår fölade Ixora !

Då var årets fölningar avklarade i och med att Ixora fick ett fint stoföl efter Paddy som vi döpt till Irish Fiddler. Hon är i det närmaste en kopia av sin storasyster Independent. Vad skönt det är när allt gått bra och 7 pigga glada fölungar kliver runt i hagen tillsammans med sina mammor.


5 juni

Idag har Ayla fölat. Det blev ett fuxfärgat(kommer att skimla av) stoföl e. Backudden Mountain Haze som fått namnet Holmtebo Abigail.  Ayla är som vanligt ett riktigt god mor och vårdar dottern ömt. Nu väntar vi bara på det sista fölet för året. Det är Ixora som har ett par veckor kvar.

Igår var Holmtebo Yippie och Holmtebo Yeats på Skogslotten och tävlade LB dressyr bland stora hästar och båda två placerade sig på dryga 65 %. Idag har Sofia varit på NFK och hoppat med Holmtebo Summer och varit nolla i både 90 cm och en meter. Nu håller vi tummarna till imorgon då det är dags igen.


25 maj

I förra veckans Valdemarsviks blad stod det fel datum på vårt Öppet hus rätt datum är som synes här på hemsidan söndagen den 29 maj.


Fler fölrapporter, Castle Snowflake har fått ett stoföl e. Mountain Haze, samma pappa har stofölet u. Becky QQ. Hagens Yandora har också fått ett stoföl men hon med D´Arcy som pappa.


Hilda har kommit hit och är betäckt med Jack så är också vår egen Lady. Whistling Dixie har kommit hit för att betäckas med honom också. Vårt treårsto Apple Blossom är nu betäckt med D´Arcy.


I helgen var Ellen iväg med båda hingstarna och tävlade med strålande resultat. Regional dressyr i Västervik på lördagen med D´Arcy placerad i både LA:1 och och LAP.1 och placerad Lagprogrammet LA regionalt med Bossanova i Rappestad på söndagen.På Rappestad var också Isabell Karlström med Holmtebo Unique som vann LC på 69% och sedan kom tvåa i LB på 63 % och då har sitt första kval till championatet klart.

Många av våra uppfödningar gjorde fina rundor i samband med NFKs hopptävlingar i helgen Holmtebo Brenda och Isa Hedquist var tvåa i LD på söndagen och Holmtebo April Lily med Isabella Ritzen var tvåa i samma klass dock kategori D. Holmtebo Irvin och Mathilda Rolf var också felfria i LD. Tilda och Homtebo Winding Rose gjorde en fin debut i LB regionalt med ett förargligt stopp annars felfria på hinder. fina felfria rundor tidigare under helgen.


Anakin är såld och har flyttat till Tobbe och Jenny i Skärblacka. Han bor i samma stall som Katie som flyttade i höstas. Det kommer att bli toppen. Vi ser fram mot att följa er !


18 maj

Sofia och Holmtebo Summer debuterade i Söndags lokal hoppning i Västervik och var felfri i båda klasserna !  Samma dag var Felicia och Holmtebo Wicklow och debuterade på pay and jump på Knivberga och var felfria i förstaklassen och hade ett förargligt pet i andra. Karin och Holmtebo Doolan var hos Gäseneryttarna och red regional LA:1 och vann klassen på dryga 71%. Mathilda och Holmtebo Irvin klarade samma dag sitt andra kval till ungponnychampionatsfinalerna i höst. Grattis till er alla om ni bara visste hur kul det är med alla rapporter om våra uppfödningar och hur bra ni alla tar hand om dem !


Flera fölrapporter Stenebackens Hazeleyes har fått ett hingstföl e. Paddy, Bee Daisy har fått ett hingstföl efter Bossanova och så en flicka till sist Hagens Lexie har fått ett stoföl e. Mountain Haze.


Belladona QQ är nu betäckt med Jack och Hilda är också på plats för att betäckas med samma hingst.


Ettårstoet Holmtebo Whipped Cream är såld, hon ska i höst flytta till Karin i Bohuslän. Sommaren tillbringar hon med kompisarna på bete.


14 Maj Treårstest på Tärnö !

Vi åkte dit Med Jacks Dawn och han slutar aldrig göra oss stolta och glada över vår trevligt kaxige hingst som hoppdomaren uttryckte sig. Han fick dagens enda dubbelutmärkelse med 49 poäng i både hoppning och gångarter. Han blev också dagen bästa hoppponny. Roligt var också att Paddys första årgång svenska treåringar gick sina första treårstest och med den äran. Whistling Dixie u. Holmtebo Walzing Mathilda blev dagens bästa gångartsponny med 51 poäng för sina gångarter och poängraden 987999. Även Holmtebo Ulster fick gångartsutmärkelse och Holister Hero fick 89 för sin hoppning men övriga poäng räckte inte riktigt ihop till utmärkelsen. Inte dålig början på Paddys svenska karriär.  Darcys döttrar Oxira och Holmtebo Wild Flower gjorde också väl ifrån sig Oxira med dubbla 46 poäng och Vilda spände sig och fick ihop 44. En härlig dag som avelsnörd att få kvitto på vad man håller på med och planerar och funderar. Tack till alla ingen nämnd och ingen glömd som presenterar våra ättlingar så väl !


12 maj

Igår fick då äntligen Sinead sitt föl, hon har sett färdig ut i nästan två veckor och vi har passat på henne och så hinner man lagom in så fölar hon. Ett fint hingstföl efter Mountain som blir årets Starwars föl. Han har fått namnet Skywalker. Gustav har döpt ett föl per år de sista tre åren med Starwars tema, det finns en Yoda och en Anakin förut.


Hagens Giza har kommit tillbaka för att betäckas om med Gurteen Paddy. Darcys dotter Chloe QQ är nu tre år och hon har varit här och blivit betäckt med Jack. Jack har också betäckt Kiwi i år.


Mountain har fått två hingstföl, det är Bianca QQ och Holmtebo Starlet som rapporterat pojkarnas födelse.


Hanna och Holmtebo Yippie har varit på Vikbolandet och tävlat igen denna gång bland stora hästar och i NFKs lag. De blev placerade på tredjeplats  individuellt och tog en andraplacering med laget och fick samtidigt sitt kval till championatet klart ! Vid samma tävling placerade sig också hennes helbror Holmtebo Yeats både individuellt och i lag med sin ryttare Carolina Erlandsson


1 Maj

Nu börjar fölrapporterna komma in. Hagens Giza har fått ett stoföl efte Gurteen Paddy.


Betäckningssäsongen drar igång så sakterliga, Jack har betäckt Brittney, Mountain betäcker Morning Mist i år igen och Hagens Fancy har varit här och träffat Paddy igen.


Förra helgen hade svenska Connemarasällskapet årsmöte på Cafe Kårtorp här i Valdemarsvik och i samband med det hade vi visning av stuteriet och uppvisning av hingatarna med några avkommor. Tack ni som kom hem och red era ponnyer så fint !

Ayla tilldelades Connemarasällskapets stopris för 2015 för sina framgångsrika avkommor.  Det är ett fint kvitto på det jobb man lägger ned som uppfödare, både iform av vardagens mockning men också planering och matchning.


Ellen och Bossanova var i Boxholm i söndags och red division 1 laget i dressyr och gick där på fina prcent och knep ännu en LA placering tillsammans. Vid samma uppfödning fick Mathilda Rolf och Holmtebo Irvin sitt första championatskval klart ! Grattis.


19 april

I morse fölade Lady en mycket kavat hingstunge som fått namnet Holmtebo Galway Lad. Lady är en utmärkt mamma som har mycket ordning och reda på sin son. Det är alltid kul att se vilken typ av mamma nya ston är. Man lär sig så mycket hela tiden i samspel med djuren.


18 april

Förra helgen var det regionala dressyrtävlingar på Vikbolandet både lördag och söndag och flera unga Holmtebouppfödningar var ute i hetluften. Yippie gjorde sin första start tillsammans med Hanna och fick därmed sitt första kval till championatet klart. Felicia och Wicklow gjorde sina första två starter i LC dressyr och knep en andraplacering på söndagen och fick också till slut en andra placering i Vikbolandscupen ! Ellen och Bossanova fick också en placering i LA på lördagen. Tilda och Winding Rose hamnade första utanför placering i söndagens LB. Mathilda och Irvin, Tilda och Brenda och Linn med Aengus var också med men lyckades inte placera sig denna gång.


Den här helgen hade Vikbolandet hopptävlingar och här höll sig Jennie och Dunphy väl framme och knep en seger i 1.10 klassen !


Kiwi fölade i onsdags kväll . den här gången är det Paddy som är far och det blev ett urläckert gulbrunt stoföl som fått namnet Kylie. Hon är såld och ska så småningom flytta till Norrköpings fältrittklubb.


I helgen har Nina varit här och haft träningshelg, som vanligt jättekul och lärorikt. Mycket skratt, duktiga hästar och ryttare, bilder finns som vanlit under fliken dressyrträning.


Nästa söndag har svenska connemarasällskapet sitt ärsmöte i Valdemarsvik och inleder med besök hos oss. Vi tänker oss en liten uppvisning  och visning av vår verksamhet välkomna ni som vill !


Förberedelserna inför öppet hus pågår förfullt ni har väl skrivit in 29 maj i kalendern ?


3 april

Äntligen så har Misty fölat, Mountains första föl hos oss. Jag som hoppades så på ett stoföl, men inte då. Misty fick sitt femte hingstföl, en gulsvart( kommer säkert att skimla av) pojke med mycket utstråling. Han har fått namnet Middleton.


För Bossanovas del så kom det roliga rapporter från Norge, han har blivit morfar till en nygodkänd klass 1 hingst. Det är hans dotter Inglingstad Eponine som nu fått sonen Ingingstad Yr godkänd för avel.


Bossanovas son Thunder of Steel debuterade på dressyrbanan förra helgen i Luleå och gjorde två starter i LC med seger i båda och båda på dryga 73 %.


Vi har sålt vårt fina russsto Mazzi, i fredags flyttade hon till sitt nya hem där hon ska lära tre nya barn att rida. Det blir toppen. hon kommer att trivas förträffligt på Vikbolandet.


28 Mars

Nu börjar fölrapporterna komma in. Hagens Fancy har fått ett fint stoföl efter Paddy.

själva väntar vi fortfarande på Misty som sett helt fölfärdig ut i snart 14 dagar. Men den kommer när den kommer så det är bara att ha tålamod. Men vi väntar så ivrigt för att det är vårt första Mountain föl. Nu har Britneys fölunge fått ett namn också. Hon heter Bumble Bee.


Förra helgen debuterade Holmtebo Crested Ten i LA hoppning med sin nya ryttare på regionala tävlingar i Stora Ekeby och knep där en fin fjärde placering !


På påskafton red Ellen regional dressyr med både Darcy och Bossanova. Med Bossanova var det deras första gemensamma officiella tävling. De vann LA:1 på 66% och i LA:P1 var Darcy trea !


I dag har det varit klubbtävling på NFK och många Holmtebo hästar har varit i farten med olika debuter för var och en. Hanna var där med Image och Yippie som båda skötte sig, Image med fina 65 % i LC och Yippie 61% i LB. Tilda red Winding Rose och Brenda 64% i LB och 62% i LA. Carolina med Yeats vann både LC och LB med 68 respektive 65 %. Linn och Aengus och Mathilda och Irvin gjorde också fina ritter.


Felicia har varit med Wicklow på Vikbolandet och också de debuterat Pay and Ride LC och knep en fin rosett för sina 65 % !


Wilma har varit i Huddiksvall och debuterat med Yummy i LB. Yummy skötte sig men var lite spänd , hemskt kul att se fina bilder från dagen !


Grattis till alla er som inlett säsongen så fint !


20 Mars

Lycka !

Vid avelsvärderingen för Connemarahingstar på Grevagården utanför Skövde godkändes Jack för avel !

Det har varit en nervös vecka med förberedelser som i lördags slutade i total lycka. Jack som jag hittade som föl i en annons på done deal på Irland med en härstamning som vi absolut ville ha och som kom till oss tillsammans med sin mamma som sex månaders fölunge. Förberedelserna har givit resultat och han skötte sig fantastiskt hela dagen. Hoppade 99 och fick 8 för galoppen. 89788=40 exteriört. en fin kostym att växa i helt enkelt. Tack till Sofia Skoglund som ridit in och groomat, Jennifer Carlegrim som också ridit, Tilda Winge som skött honom när han stod på NFK, Eva Gudmundsson på Flemminge som hjälpt oss med löshoppningen, Linda och Henke som tog hand om allt här hemma när vi var i Skövde, Madde som var hundvakt, utan goda vänner klarar man sig inte långt ! Jack har fått en egen sida läs mer där.


14 Mars

Årets första föl !

Imorse fick Britta (Brittney) ett stoföl, långbent född svart med bara en liten vit socka Pigg som en lärka och söt som en sockerbit. Pappa är Darcy. Vi är inte riktigt eniga om namn ännu så jag får återkomma med detta !


7 Mars

Tänk att det ofta inte blir som man tänkt sig. Maggie har haft ett knepigt löp och gick aldrig att para så vi får prova igen på nästa löp. Därimot så hade Mumsan ett toppenlöp och är parad. så nu håller vi tummarna.


Ellen och Bossanova var på sin första gemensamma tävling i lördags en Pay and Ride på Skogslotten och de klarade debuten i LA:1 galant på fina 66 %

I går var det säsongsdebut med Darcy och han var inte på topp utan spelade lite apa i blåsten på Mantorp så det är bara att ta nya tag till nästa gång. Ibland är det bra att bli påmind om att det inte är maskiner vi håller på med utan levande varelser, synd bara att de måste göra det på tävling....


Jack fortsätter att följa förberedelseplanen för avelsvärderingen, skött sig fint vid sista löshoppningen också så nu är det vila och träning i hand frisering och haglek med kompisar som gäller.


29 februari

Nu har jag varit dålig på att uppdatera hemsidan, ska bättra mig igen men ursäkten är som vanligt lite för mycket att göra. På gården rullar det på med sysslor som vanligt den här årstiden men våren närmar sig med stormsteg vilket märks på många sätt när man lever så nära naturen. Britta som ska föla först runt den 20 mars är i stort sett färdig ifylld i juvret och börjar släppa i kors och rygg. Misty som ska föla någon vecka senare har också börjat förbereda sig.


Vi ska para Maggie i veckan som kommer med fina hanhunden Raskens Riding Jessie James. Katterna ligger på stallstrappen och solar sig och hönsen njuter i solen och har så smått satt igång att värpa mer.

Förberedelserna med Jack inför avelsvärderingen går enligt plan, han har fått sin vila och vi har börjat rida honom lite igen, löshoppar ett par gånger och tränar vidning i hand. Han går i hage med sina kompisar och leker om dagarna så nu är det bara att hålla tummarna att planen håller hela vägen.


Betsy kom hem från NFK igår. Hon har varit jätteduktig och är väldigt trevlig att rida snäll och bussig i alla lägen. I helgen har vi haft Nina träningshelg, årets första, vi är så glada att vi kan erbjuda träning för er som köpt hästar av oss, det är så kul att få se hur alla utvecklas och så roligt att kunna följa er. För att inte tala om hur kul vi har tillsammans när vi ses. Kommer snart med en ny inbjudan till er om en april helg ! Massor med bilder från helgen finns under fliken Nina träning.


Tävlings säsongen börjar ju så smått komma igång och Busy Lizzie och Crested Ten med förnamnen Holmtebo är de som först varit ute och hoppat några rundor.


31 januari

Idag börjar jag med en tråkig nyhet, i fredags fick åringen Shannon somna in. Han var dubbel anlagsbärare för HWSD och hade på bara en månad fått akut försämrad hovstatus. Innan hade vi nästan trott att det skulle kunna gå  bra , han har haft fina fötter men så blev det precis som man kan läsa i beskrivningen av symptomen att hovarna frasar sönder och blir som kex. Som man säger utan hov ingen häst, det hade inte blivit ett liv för Shannon så det var det enda att göra men tråkigt med en fin ettåring.

Idag har vi hämtat hem Jack från Jennifer på NFK där han varit tre veckor och blivit riden. Han har skött sig utmärkt stått i ridskolestallet bland barn och många hästar och varit jättefin när Jennifer ridit så nu kommer han hem för lite vila och matchning för avelsvärderingen i Mars. Irländska Betsy åkte in till NFK och tog hans plats för några veckors fortsatt ridning. Henne har vi ridit lite här hemma och hon har varit väldigt trevlig att lära känna. Wild Flower och Ulster har också åkt in till NFK för att påbörja sina nya liv där. De är ju sålda dit och ska nu förberedas för treårstest.


4 Januari

Nytt år nya utmaningar ! Härligt. Igår var en sån där dag när allt hände, Gullan den 28 åriga shetlandsponnydamen rymde ur hagen och drog ner en massa staket, det var 8 minusgrader och hårt i backen=svårt att laga stolpar som gått av i backen. Sedan hade hennes vattenkopp frusit och slangen gått sönder så det sprutade vatten över hela stallgången, bara att sopa ut och vad händer då i kylan, det fryser= isgata i hela lagårdsbacken. Men det i sig gör ju att vi nu har värdens snabbaste pulkabacke och sparken går så fort så det går nästan inte att stanna när man kommer ner. - och det är kul !

Vi har fått hem två Irländska damer igår också, båda nyblivna nioåringar, Glensharrod Lady är dräktig med Clifdenvinnaren Drumbald Fletcher Moss och ska föla i Maj. Betsy är ett brunt sto e. Rynn Richard som ska ridas lite först så får vi se hur det blir med henne sedan. Resan har gått bra och de ser nöjda ut med att vara framme, dock lite konfunderade över all is och snö.


26 december

Vi har så stilla börjat planera för 2016 och då först och främst planerat för vårens Öppet hus som börjat bli en tradition. Boka in den 29 Maj i kalendern så länge så återkommer vi längre fram med program för dagen. Svenska Connemarasällskapet kommer att ha sitt årsmöte i närheten av oss och då kommer vi att visa upp lite hästar i samband med det också. Det ligger en månad tidigare i slutet av april.  Nina kommer tillbaka för dressyrträning första helgen i februari. Som ni ser en del är redan i schemat !     


21 december

Då närmar sig året sitt slut och som vanligt kan man summera både roligheter och tråkigheter, det är ju så livet är ! Veckan har varit lite jobbig, vi fick ta beslutet att vår älskade Myran (Holmtebo Wait For Me ) har fått somna in. Hon har haft en jobbig höst då hon sakta tappat hull och glans i pälsen trots mycket foder av väldigt bra kvalitet så har ingenting hjälpt. Vi har tagit prover på henne och inget hittat men till slut fick vi förklaringen då vi ultraljudade henne och kunde se att hennes tunntarm var alldeles förtjockad och det var ingen god prognos på detta så då var det bara att fatta det oundvikliga beslutet. Myran som alltid varit så speciell för oss, hennes plats är svår att fylla, det känns ju extra bra att hennes syster Nimble är hemma hos oss igen.


Gustav och hans fina Dartmoorponny Stjärnsunds Chocolat (till vardags Ola) har varit med på sin första pay and jump på Stall Ekbäcken där de rider lektion hos Cathrine varje vecka. Där var också Bossanova och Ellen med i LD och LC hoppning, Bossas första hopptävlingar, han var felfri i grundomgången i båda och hade ett stopp i omhoppningen i ena rundan och i den andra red ellen fel väg, sånt som händer. Kul att den debuten också är gjord !


Hanna och Jana har köpt Marconi av oss. Han ska bo kvar här med sina kompiar medan Hanna rider vår Yippie och ska förhoppningsvis kvala till championaten nästa år !


Inridningen av Jack går jättebra, man får påminna sig om att han faktiskt är hingst ibland för han är så cool och inte ett dugg hingstig ännu. Vilket är skönt när de ska lära sig en massa nya saker.22 november

Roliga nyheter kommer från Storbrittanien där Gurteen Paddys dotter Blackwoodland Canterbury Bella blivit South west Mare Champion för sports ponys och fick då betyg 9 för löshoppning och 9,5 i uppsutten hoppning. Resultatet räckte också till att hon blev trea totalt i Reserv  Supremechampionfinalen för ston i hela Storbritannien. Hennes mamma heter Blackwood Silver Bell och är e. Cosheen Finnegan.


Umbrella har flyttat hem. Vi är så glada att ha 4 åriga Holmtebo Umbrella e. D´Arcy u. Hagens Ultra tillbaka i stallet igen. Hon ska betäckas till våren nu ska vi bara planera med vem....


7 November


Det blev inga valpar, besvikelsen är total, Mumsan och Pedro, det har varit min dröm, men tyvärr kan man ju ibland bara önska och så vill naturen något annat trots bra parningar och alla goda förutsättningar man kan tänka sig så blev det inte enligt plan. Vi får fundera över hur vi parar Mumsan framöver, det blir Maggie nu först och främst när hon löper i vardagarna. Nu måste vi bara hitta en lämplig hane till henne.


Snowdrop har åkt till Hanna Dahl i Linköping som ska rida och utbilda henne. Det blir toppen och vi ser fram mot kvalitetstävlan till nästa år !.


Humlan är såld till Linda och har flyttat hem till stallet i Fifalla bara en halvmil från oss. Det blir toppen, Linda som längtat efter Humlan så länge att det kunde bli av är ju jättekul tycker vi.


Ayla och Datcys son Hagens Happy har tagit sin första seger i LA dressyr hemma i Värmland. Grattis !


Ulster och Wild Flower är sålda till Norrköpings fältrittklubb och ska flytta dit efter nyår för att påbörja sin utbildning. Vi hade ett stort gäng med tjejer från NFKs hästfritaverksamhet här på besök och pyssel i stallet i fredagskväll. Ulster och Vilda blev godkända för vidare karriär !


Bossanovas dotter i Norge Inglingstad Eponine har varit på utställning igen och fått guldmedalj och blivit bästa Connemara. Grattis !


Vi har köpt tillbaka en av våra uppfödningar Holmtebo Nimble som bott hos Saga på Vikbolandet och varit tävlingshäst. Tillsammans har de tagit många segrar och placeringar upp i regional hoppning och dressyr LA. Nu är Sagas ponnyår förbi och vi har alltid haft ett litet sug efter att få hem Nimble igen. Hon fick ju ett föl hos oss och det är Holmtebo Noula som haft fantastiska framgånga tillsammans med sin ägarinna Hanna Salomonsson Boström. Så det var med stor glädje som vi hälsade "Nibban" välkommen hem igen.


Katie har flyttat. Hon är såld till Lovisa Fernström i Norsholm och ska växa upp tillsammans med shetlandsponnyerna på stuteri PI. Det blir toppen och vi ser fram imot att följa er i framtiden.


Jack har påbörjat sin inridning. Han är otroligt snäll och det känns toppen att ha kommit så fint igång med matchningen inför eventuell visning vid avelsvärderingen i mars.


Nina har varit tillbaka och haft året sista träningshelg. Jättekul förstås, hästar och ryttare utvecklas i rasande takt och vi har så himla trevligt tillsammans, lördagskvällen fylldes med köttgryta och Halloweenmys !


Sinead och Ixora har tilldelats avelsvärdesklass  A och Myran (Wait For Me) har höjts till den åtråvärda ELIT bokstaven. Känns väldigtspeciellt eftersom Myran är vårt första egenuppfödda ELIT sto !


11 oktober

Idag har vi varit och levererat Holmtebo Sky som flyttat hemifrån till Fredrica i Rimforsa. Allt gick bra och hon såg nöjd ut när hon gick och betade med sina nyvunna vänner Diva och Zvala när vi åkte hem. Det ska bli kul att följa er i framtiden !


Hösten är härlig med vacka färger och klara fina dagar. Ston med föl har flyttat in om nätterna liksom Gustavs småponnyer Gullan och Ola och avvänjningen har börjat med de äldsta fölen. Wicklow har åkt till sin ryttare Felicia på Vikbolandet utanför Norrköping där han förhoppningsvis ska bli en duktig hopp ponny. Felicia rider idag B ponny så "Wicke" blir ett bra nästa steg.


28 september

Helgen har varit fantastisk !

Ungponny finaler i Vetlanda, vi hade 8 uppfödningar på plats och alla skötte sig alldeles utmärkt. Holmtebo Image vann 3 års finalen med Holmtebo Snowdrop på andra plats! 6 års finalen i dressyr vann Hanna och Holmtebo Noula ! Förstås har jag fotat en massa finns under egen flik "ungponnyfinaler" här på hemsidan. Nu satsar vi alla framåt inför 2016 ! Det är glädjen och inspirationen som gör att man blir så sugen på att planera för framtiden.....


23 september


Förra helgen var det treårstest och kvalitetstävlan i Nybro. Johan, Pernilla och Felicia åkte ner med Wicklow som skulle treårstestas. Han har utvecklats fint över sommaren och fick 48 poäng och gångartsutmärkelse 889 på gången. Han skötte sig även i hoppningen och fick 77. NFK gänget med Linn och Hanna i spetsen var där för att rida kvalitetstävlan med Aengus och Irvin och det gick fint gångarts utmärkelse till Aengus och dubbelutmärkelse till Irvin som slog till och hoppade 99. Isabelle var där med Unique också som inte hade sin bästa dag men trots det så gick uppvisningarna fint och 39 poäng exteriört.


Nu har vi nio uppfödningar kvalade till ungponnyfinalerna i Velanda till helgen, det blir åtta som kommer, Walzing Mathilda har ju blivit såld och har ny ryttare så de är inte riktigt klara för att gå final ännu ! Om ni alla ryttare, föräldrar, groomar, ägare och vad era titlar nu kan vara bara visste hur glada vi är över att få ha sålt våra ponnyer till er eller att i tävlar dem åt oss ! Tack än en gång för att ni förvaltar dem så väl, det kommer att bli en toppenhelg i Vetlanda !


Nina har varit här igen och haft träningshelg, bilder därifrån finns under egen flik. Vi skall försöka få till en helg till innan jul !


Yippie har följt med Madde Carlegrim hem till Linköping, nu ska Madde och Yippie lära känna varandra och komma ut på tävlingsbanorna. Det blir kul att följa. Madde har ju sin Angel sedan tidigare så nu blir det två väldigt lika halvsystrar att rida.


Våra sista ston Ayla och Ixora är kollade och konstaterat dräktiga.


Glada rapporter från duktiga D´Arcy barn som är ute på tävlingsbanan, Pemberley har debuterat i dressyr med placering och Hagens Happy som debuterat i LA dressyr.


D´Arcy och Ellen var på Vikbolandet i helgen och red LB och LA på fina procent, laget kom på andraplats.


Jag har varit i Norrland och premierat och fick hälsa på Hope i Påläng. Kul och se hur fin hon var. Bossanovas dotter Little Sparrow visades på premieringen i Umeå och fick 40 poäng ! Det var kul att se henne live, har ju bara sett henne på bild förut.


26 augusti

Tiden bara rusar iväg och sommar är snart slut. Vi har gjort vår årliga Irlandstripp och besökt Clifden show week. Den här gången också Moycullen show som jag var inbjuden för att döma. Det var nästan hur roligt som helst eftersom att titta på hästar är en av de bästa sakerna jag vet och att då få döma Connemaror i Connemara det är ju lite extra. Två jättefina champions blev det till slut en hingst, Cornarona Hazy Lad och en ettårshingst, Cleggan Gallop som båda hade fina typer och väldigt bra gång !


På Irland träffade vi också Paddys son Jet stream som placerde sig fyra i working hunter klassen för unga ponnyer på Clifden. Förstås var vi och hälsade på Kiwis mamma och pappa. Alla i fin form.


Under tiden som vi var borta passade Mumsan på att höglöpa så hon är med fin hjälp av Birgit och Eva och Pedro himself förstås, parad och beräknas valpa i slutet av oktober.


Madde har varit med sin Holmtebo Angel på sommarpremiering i Sörmland och fick då avelsdiplom med fina 42 poäng !


Holmtebo Noula och Sarah var båda två utlånade till Johanna och Alexandra för att gå i Ekängens lag i dressyr div 2 häst och gjorde det bra, Noula och Johanna var tvåa i LB på 69,8%. Vid samma tävling vann Noula LA med Hanna på ryggen på 72,8 %.


Jennie och Holmtebo Dunphy var tvåa i regional 1.15 vid Tollstads tävlingar i Helgen.


Linnea och Megan är ordentligt på gång nu efter Megans skada och fölning förra året vinst i både LB och LA i helgen på 69 och 70 %.


Stall Ekbäcken, Ellen och Cathrine hade Öppet Hus på sin ridverksamhet igår, då var D´Arcy och Bossanova med och gick spegelritt .


13 augusti

Idag har Milton flyttat hem till Jessica i Grums och blir nu kompis med fina Långarnö Jessibell. Det ska bli kul att få följa era gemensamma framtid !
Milton och Jessica                   Snowdrop och JohanI helgen var det riksutställning, vi åkte till Grevagården med treåriga Holmtebo Snowdrop. Hon gick tvåa i klassen med fina 41 poäng och fina 99 för sina gångarter. Tack Hanna D som hjälpte till med badet när jag var i Umeå och dömde tinker och shetland ! Nu börjar Hanna jobba med Droppen och sedan väntar treårsfinal i Vetlanda i gångarter.6 augusti

I veckan som gick var det sommarpremiering på Sjonhem Gotland och Kysings stuteri visade sina två tvååringar efter Paddy. Kysings Hazel fick hela 41 poäng och valacken Kysings Game Boy fick fina 38. Grattis till fina unghästar !


Karin och Holmtebo Doolan har varit i hetluften igen och gick en LA vid Flobys tävlingar igår. Seger på dryga 72 % blev resultatet !


Hanna och Jana har hämtat hem sin Image i förrgår så nu börjar deras förberedelser för ungponnyfinalen sista helgen i september.

Jana och Hanna med en nöjd Image inför flytten !


Hanna försvarade titeln connemaramästare i dressyr för seniorer eller överhöjdare. Tillsammans med holmtebo Noula gjorde hon favorit i repris och vann även iår !

I LB vid samma tävlingar var Isabell tvåa med Holmtebo Unique. Tilda och Winding Rose blev första utanför placering i LC hoppningen i den klassen blev Mountains son Önnarps Nougat trea. I mästerskapsklassen i hoppning LA vann Lisrua Boy en son till Gurteen Paddy ! Tyvärr var han ännu ej registrerad i Sverige så han fick inte mästar titeln men segern i LA kan  ingen ta ifrån honom !  Holmtebo Dunphy fick guld på utställningen 88898=41 poäng och blev dagens högst bedömda ponny. I hoppningen slutatde han tvåa. Grattis till alla fina resultat under Värnamo helgen !

Lisrua Boy och Alice Hjalmarson


Madde och Holmtebo Angel var på Sörmlndshästavelsförenings utställning på Hölö och blev där reserv Best in Show med fina 41 poäng och kan nu ocks titulera sig som vinnare av sörmlands cupen 2015 !


31 juli

Förra helgen var Crested Ten och gick lilla rundan i samband med SM i hoppning på Sundbyholm. Han var felfri första dagen , hade ett pet dag två och låg fyra inför sista rundan. Då ett försmädligt stopp gjorde att ryttarinnan föll av och därmed var placeringen som bortblåst försmädligt efter en fin helg !


I helgen är det många Holmtebo ponnyer och avkommor till våra hingstar i farten då Connemaramästerskapen i hoppning och dressyr går i Värnamo. Tyvärr kan vi inte vara där då jag är och roar mig på Ardenner riksutställning istället (ska bli toppen ) så vi håller tummarna för er alla !  Noula, Unique, Utopia, Winding Rose, Dunphy, Önnarps Nougat och Lisrua Boy.


Bee-Easy och Duschesse är dräktiga, Ixora har kommit om. Tyvärr så har Molly och Junessa fått åka hem utan dräktighet.


21 juli

I helgen var Busy Lizzie med sin ryttare Frida och hoppade regionalt i Dagstorp och tog placering både i LB och LA. Tilda och Winding Rose var i Kinda och hoppade felfritt i första fasen och en rivning i andra fasen i gemensamma debuten i LC.


Förra helgen var det så dagsför sommarpremieringen på Vreta och fem treåriga ston var anmälda och ettåriga Prima. Vår Snowdrop gick etta i ringen med 99897=42 poäng och avelsdiplom. Diplom också till Belladonna QQ 88888=40 poäng och 38 poäng till samtliga övriga ! Det är så roligt att alla visas och är så trevliga både på utsidan och insidan !


Den årliga Knivbergautställningen var förra onsdagen, tyvärr kunde inte vi vara med men vi gläds på håll åt fina Hagens Bella som blev BIR och reserv BIS och åt att ännu en unghäst efter Paddy visats fram med fina poäng, Mr Priseman QQ u. Hagens Fancy fick 88788=39 poäng !


Så är då äntligen Ixora, Minette och Ayla betäckta också. Nu väntar vi bara på ultraljud på ett helt knippe imorgon och nästa vecka !


9 Juli

Snowdrop har kommit hem igen och på lördag är det dags för sommarpremiering på Vreta skolan utanför Linköping. Fem treåriga connemaraston är anmälda, tre döttrar till D´Arcy och två till Bossanova. Det är Annelies Becky QQ, Belladonna QQ och Bianca QQ och Ericas Nitra och vår Snowdrop. Erica har också med sig sitt fina ettårsto Prima.


Vi tog en minisemester i tisdags och åkte till Falsterbo för att titta på vår uppfödning Holmtebo Doolan som lyckats ta sig till semifinal bland femåringarna i dressyr. Doolan är vårt sista (?) varmblodsföl och en mycket omtyckt valack som Karin matchat på allra bästa sätt. Det var stort att se honom inne på stora banan i Falsterbo !


Äntligen har det släppt med alla gulkroppar och sega brunster som kom tillsammans med kylan och blåsten i början av sommaren. Snowflake, Ulira, Jezziebell, Hazeleyes, Sinead, Yandora, Starlet och Dimma är konstaterat dräktiga. Myran, Junessa och Lexie är ombetäckta, Duschesse, Molly Mallone, Bee- Easy är betäckta. Nu väntar vi på brunst på Minette, Ayla och Ixora.


En gammal kompis till mig, Nina Karlsson som tillvardags är dressyrtränare i Uppsala trakten har varit här och har haft träningshelg med ett helt gäng tjejer och hästar med Holmtebo anknytning. Det var årets varmaste helg så det var tur att vi har nära till sjön ! Bilder från helgen hittar ni under en egen flik, dressyrträning. Vi hoppas på en repris under hösten !


21 juni

Midsommar helgen är snart över och sommaren rullar på. Treårstoet Snowdrop har åkt till Petra i Norrköping på lite fortsatt ridning. Under tiden är hennes halvsyster Holmtebo Honey här på bete och vila. Sedan är det dags att förbereda "Droppen för visning på sommarpremiering och eventuellt riksutställning och sedan gångartsfinal i Vetlanda i slutet av september. Droppen skall få en karriär som tävlingskompis till Hanna Dahl i Norrköping innan hon kommer hem till avelsboxen.


Image är såld och åker till en annan Hanna , Salomonsson Boström också i Norrköping efter lite bete med kompisarna. Jättekul skall det bli att se vad Hanna och Image kan göra tillsammans i framtiden !


På betäckningsfronten går det framåt Bianca QQ och Kiwi är nu konstaterat dräktiga. Myran har varit dräktig och resorberat. Lexie, Flingan och Starlet är betäckta och skall kollas om någon vecka. Nya ston på plats är Bee Easy- Daisy, Castleside Miss Diamon, Hagens Yandora och två damer från Norge Castle Duschess och Pålands Minette. Dimma och Yandora är redan betäckta med Bossanova och D´Arcy. Av våra egna ston är nu också Ayla och Sinead ombetäckta, båda med Mountain.


Annki har rapporterat att hon och Holmtebo Aran har säsongsdebuterat i LB dressyr på dryga 64 procent och en niondeplats !


1 Juni

Sinead har fölat, en fin hingstunge efter Bossanova som vi döpt till Shannon. Då var årets 8 (!) föl födda och skönt att kontstarea att allt gått bra så här långt.

Bara att planera för nästa år igen.


Nu är Junessa och Bianca betäckta. Beladonna som var betäckt och konstaterat dräktig har resorberat sitt foster och är tillbaka för att betäckas om. Hagens Lexie, Castle Snowflake och Holmtebo Starlet har kommit hit för att betäckas med Mountain, vi inväntar just nu brunst på alla tre.  Hagens Giza är dräktig med Paddy och har åkt hem till sig.


Inte nog med att Doolan har kvalat till Falsetbo bland de femåriga dressyrhästarna han är just nu rankad fyra i Sverige i samma kategori ! 


Framgångarna för Jennie Purvins och Dunphy fortsätter, förra helgen seger i regional 1.20 hoppning på NFK och den här helgen ytterligare en nationell placering på samma höjd vid Norrköping Horse Show.

Olivia och Noula var i Alvastra i helgen och vann LA dressyren på 72,9%


D´Arcy har bytt ryttare och vi önskar Ellen lycka till i både hoppning och dressyr framöver. Ellen bor nära oss så det blir inga förändringar på placeringsort för D´arcy utan bara ny pilot på ryggen.


Unghingstarna släpptes på bete i lördags i hällregnet, en härlig syn att se sju glada pojkar galoppera över ängen !


Vi har haft roliga studiebesök i helgen först i fredags kom ett härligt gäng med ungdomar och mammor och ledare från NFKs hästfrita och fick bekanta sig med stora och små djur på gården och i söndags var det besök från Sörmland. Jättekul att ha er här alla !


19 maj

Maj är en hektisk månad Vet knappt var jag skall börja i min nyhetsrapportering. Betäckningssäsongen rullar på, Fancy och Brittney är konstaterat dräktiga, Belldonna var det men har resorberat och är tillbaka för en ombetäckning. Misty är betäckt med Mountain, Kiwi med Paddy. Gäststona Stenebackens Hazeleyes och Stenebackens Jezzierory är betäckta med Paddy, Becky QQ är betäckt med Mountain. Junessa och Bianca QQ väntar vi på brunst.


Fölningsrapporter kommer Holmtebo Starlet har fått en hingstunge e. Paddy, Lisrua Beauty och Hagens Lexie har också hon fått  hingstföl  e. Bossanova. Ara Lass och Bee Easy  har fått stoföl e. Paddy.


Vi har fått två föl till Ixora har fått ett stoföl som vi döpt till Holmtebo Independent och Hagens Ayla har fått ett hingstföl som heter Holmtebo Anakin. Båda efter Paddy. Independent är döpt efter ett av mina favoritston på Irland som också är halvsyster till Paddy. Independent ska stanna hos oss.


På tävlingsfronten har det gått fantastiskt bra för våra uppfödningar. Holmtebo Dunphy tog nationell 1.20 placering i samband med Majpokalen på Skogslotten. Holmtebo Doolan tog placering i LA dressyr och har nu första kvalet till Falsterbo för femåringar klart. Holmtebo Utopia och Isabell Karlström red på 64 % vid Rappestas dressyrtävlingar och har med det första kvalet klart till ungponny SM och ungponny championatet. Vid samma tävlingar vann Emelie på Bossanova FEI Lagklass på dryga 72%. Hanna och Noula har varit på Vikbolandet och debuterat MSV C bland stora hästar och tog en fin andraplacering och även placering i LA. Olivia som också rider Noula åt Hanna ibland tog vid NFK:s regionala dressyrtävlingar en andraplacering i LAP:1 och har då ett första kval att rida nationellt. De tog också en andra placering i LA:1. Olivia och D´Arcy tog sin första regionala placering i LAP:1 vid samma tillfälle en fin andraplacering.

Linnea Karlström och Megan har kommit igång igen efter skada och fölning och tog placeringar i LC och LB dressyr. Kul också att höra att Hagens Happy en son till D´Arcy och Ayla har fina framgångar på dressyrbanorna i Värmland.


Holmtebo Milton är såld till Jessica i Grums. Han ska gå kvar här med kompisarna på bete över sommaren innan han blir Värmlänning på heltid.


Vi har varit på treårstest på Tärnö i Sörmland. Det var riktig Connemara invasion, Nitra en dotter till D´arcy och Hagens Ulira fick 46 poäng i både hoppning och gångarter. Vår Image skötte sig utmärkt också och fick 50 poäng i både hopp och gångarter, Holmtebo Honey hade inte sin bästa dag men skötte sig och var väl förberedd av Petra som alltid i bästa puts ! Snowdrop fick 49 poäng i gångarter och sist men inte minst Maddes Holmtebo Angel som vann det mesta ensam segrare i hoppning och delad segrare i gångarter 52 poäng som hopphäst och 50 som gångartshäst ! Tack alla inblandade som sköter om och presenterar våra uppfödningar och avkommor på bästa sätt !


Om vårt välbesökta Öppna Hus kan ni läsa under den egna fliken på sidan.


Zally har fått kattungar, i måndags morse var hon noggrann med att visa upp sina tre små knyten som kommit under natten !


2 maj

Betäckningssäsongen verkar vara igång tidigt i år, Stona kommer i fina brunster och betäckningarna har gått bra. Myran (Wait For Me) är ombetäckt med D´Arcy och han har också betäckt Hagens Ulira som är en av hans trogna fruar. Hagens Giza har kommit på besök till Paddy och är också hon betäckt. Det är bara vår Misty som vi väntar på, som inte kommit i någon 30 dygns brunst ännu. Vi väntar och ser annars får vi titta på henne i samband med första ultraljudet.


Doolan och Karin har varit iväg och tävlat igen och debuterat i LA med placering och inte långt ifrån procent till ett första Falsterbo kval., vi håller tummarna för att det ska gå vägen.


Humlan har fölat, hennes första hingstföl, en rejäl skimmelunge som nu lyssnar till namnet Higgins.


Olivia och D´Arcy var förra helgen på NFK och red en klubbtävling hon vann både LAP:1 och Lag programmet och var tvåa med Holmtebo Noula i LAP:1 också på fina procent. Bra träning till nästa helg då det är på riktigt i Rappesta.


19 april

Igår var vi på Öknaskolan i Tystberga där Sörmlandshästavelsförening hade årets första utställning. Vi hade med oss Holmtebo Wild Flower som gjorde debut i utställningsringen. Hon skötte sig alldeles utmärkt och fick 40 poäng och guldmedalj. Bäst i Rasen blev Holmtebo Angel som nu hunnit bli tre år gammal och visades som vanligt i topp skick av sin ägare Madde. Hon gick också trea i Best in Show ringen och slutade på 41 poäng med en fin nia för sin fina skritt. En trevlig dag i strålande solsken.


Samtidigt som vi var på Ökna så var Tilda och hoppade med Winding Rose och Isabell med Utopia  på Åby ridklubb. Tilda var felfri i Clear rounden och Utopia var dubbelnolla och slutade fyra i LC. Bra ridet tjejer !


I torsdags morse hade vi en ny liten fölunge som såg dagens ljus, det var Kiwi som fölade ett stoföl efter D´arcy. Vi har döpt henne till Katie, hon är mörkt gulbrun och alldeles bedårande söt !


Karin och Doolan har varit i Tidaholm och ridit LB  dressyr och tagit en tredjeplacering på 70,7 %.


Betäckningsäsongen har dragit igång nu och tre ston är redan betäckta, det är gästerna Hagens Fancy och Belladonna QQ som har fått träffa Paddy och vår egen Brittney som är ombetäckt med D´arcy.


6 april

Nu har det varit ont om tid att uppdatera hemsidan, skall försöka bättra mig !

Massor har hänt sedan sist, vi har varit på avelsvärdering för hingstar och visat Wicklow. Det gick inte vägen, men han skötte sig ypperligt, hoppade väl och fick en nia på galoppen. Vi var nöjda med det så nu har planen blivit den att i sommar åker han till Felicia som skall rida och tävla honom några år så får vi se hur han utvecklas om vi visar honom igen eller om han får bli en trevlig valack, men ännu så länge får han förbli hingst.


Holmtebo Noula har varit och tävlat både med Hanna och Olivia med placeringar med dem båda och första kvalet till ungponny SM klart. Helbröderna Holmtebo Dunphy och Holmtebo Crested Ten har varit ute med sina respektive ryttare Jennie och Emma och tagit placeringar i 1.10 och 1.20 (Dumpe). Anna och Wilma har varit iväg med Holmtebo Yeats och Holmtebo April Lily och gjort fina ritter.


Vid NFKs klubbtävlingar debuterade vårt russ Mazzi med sin ryttarinna Nelly och fick rosett i märkesklassen, jättekul !


Emelie och Starrhult Bossanova har varit i Västervik och vunnit LA:1 och Karin och Holmtebo Doolan har varit i Essunga och ridit LB på 71,25 % och tagit en andra placering !


Brittney har fölat. Det gick bra och hon fick sin första hingstunge. Han har fått namnet Bono efter den berömda sångaren i U2. Myran (Wait For Me) fölade ett pasr dagar senare och det blev en liten rådjurs ögd tjej som hennes föl alltid blir, riktigt feminin dam. Vi har döpt henne till Whipped Cream, hon går redan under benämningen Vippan !


Vi har fått tillbaka svar från UC Davies lab i USA med provsvar på status på Mountain Haze gällande om han är bärare av anlag för HWSD (Hoof wall separation disease) vilket visade sig att han inte är.


Vi hade roligt besök i påsk, Petra var här och hälsade på med Holmtebo Honey som blir tre år nu, jättekul att se vad fint hon utvecklats !


13 mars

Ny hingst i stallet, A premierade Backudden Mountain Haze har flyttat hit. Han är en riktig gentleman 22 år gammal och vi hoppas att han skall få möjlighet att betäcka lite ston lite längre norr ut i landet på ålderns höst. Han har ju tidigare funnits i skåne under sitt liv. Läs mer om Mountain under hans flik här på sidan. Den kommer att uppdateras så fort som möjligt !


Våren är här, den 11 Mars stod han så i boxen, årets första föl, två  veckor för tidigt fölade Morning Mist, hennes fjärde hingstföl i ordningen. Han har fått namnet Holmtebo Magee, pigg och rejäl redo för livet, ett litet under varje gång de vecklar ut sina långa ben reser sig upp och börjar äta !


Mumsan hade inga valpar i magen, hemst tråkigt när man väntat på  ett nytt litet valpgäng, men naturen är som den är och vi får göra ett nytt försök vid nästa löptillfälle.


Tilda och Winding Rose har varit och hoppat på Skogslotten en felfri runda och ett klokt stopp av Rosa då det blev ett litet missförstånd annars en finfin runda.


Buzy Lissy har hoppat regional LA i skåne och tagit en fin placering !1 Mars

Nu har det varit ett par hektiska veckor och hemsidan har kommit lite vid sidan om. Mycket jobb och häst aktiviteter. Olivia och D´Arcy har varit på klubbtävling på NFK för att inleda säsongen och red Lag programmet och vann där på dryga 65 % före sin son Holmtebo Yeats och sin halvsyster Holmtebo April Lily på tredjeplatsen. På samma klubbtävling gjorde de nyblivna fyraåringarna Irvin och Aengus debut med Hanna och Linn i sadlarna och slutade etta och tvåa i Märke II klassen.


Emelie och Bossanova har börjat året också de på klubbtävling och red LA:3 i Oskarshamn på dryga 65  procent och seger.


Jennie rapporterar från n hopptävlingar i Kumla med felfria rundor och placeringar i både 1.10 och 1.20 med Dunphy.


Karin och Doolan har debuterat i LB i Jönköping 69,64 % och fjärde placering !


Idag har Tilda och Winding Rose varit på Heda ridklubb i Linköping och debuterat lokalt med två felfria clear round !


Yummy är såld och har flyttat hemifrån till sin nya familj i Timrå utanför Sundsvall. Wilma rider dressyr och vi är jätteglada att Yummy fått ett så bra hem att utvecklas hos, skall bli jättekul att få följa er !


15 februari

Så kom äntligen lite snö och vi blev befriade från värsta ishalkan för en tid. Olivia har ridit Yummy lite i snön på ridbanan och det har gått jättebra, hon har verkligen mognat under tiden hos Jennifer. Passade på att ta lite härliga snöbilder då Olivia och D´Arcy var på Vallen och konditionstränade i snön, något som uppskattades av de båda som synes på bilderna !


Tilda och Winding Rose har hoppat sin andra klubbtävling tillsammans seger i ena starten och en andra plats i den andra,blir riktigt kul att följa er framöver !


Som alltid är vi ivriga att hitta tecken på dräktighet på nyparade tiken Mumsan kanske är hon ändå lite mer hungrig än vanligt vi håller tummarna och väntar på valpar i slutet av mars.


Isabelle och Holmtebo Utopia har varit på årets första hopptävling idag. Felfri i LD och ett stopp i LC var en fin inledning på året !


Nu börjar våren närma sig, bara en och en halv månad kvar till det är dags med första fölningen ! Mumsan och jag var på utflykt till Vetlanda i måndags så det blev parat och om allt går som det skall får vi valpar veckan efter första fölet.


Idag har vi hämtat hem Yummy som varit hos Jennifer på utbildning, hon har skött sig jättebra och skall nu ridas ut och befästa ridningen ännu några veckor på hemmaplan, så hoppas vi att hon hittar någon lämplig ny ägare så småning om. Vi lämnade in Wickow för att bli riden tre veckor och få lite värdsvana och ridhus rutin inför eventuell visning vid avelsvärderingen i slutet av mars.


Nytt år, ny hemsida, den gamla skulle med några enkla knapptryck kunna flyttas över i det nya systemet enligt instruktion från leverantören, så enkelt var det dock inte, några timmar och svordomar senare blev det så en ny hemsida med lite nytt upplägg men ändå mycket likt det gamla. Ni som läser och tittar på vår sida, ha gärna synpunkter så kan jag få tips om vad som saknas och vad som kan bli bättre ! Välkomna hit ivarje fall !


Vi börjar så smått planeringen inför vårens traditionsenliga Öppna Hus här i Holmtebo, som vanligt ett gott samarbete med Lundby stuteri och Norrköpingsfältrittklubb och några lokala hantverkare och producenter. Planera in 16 Maj i kalendern för 2015 ! Jag återkommer närmare med mer informationÄret börjar rapporteringen med Rosa (Winding Rose) och Tildas första tävling tillsammans klubbtävling på NFK  två felfria rundor, skönt att börja sin tävlingskarriär tillsammans så bra !


Rosas lillebror Wicklow som nu blir tre år tränar för fullt inför eventuell visning på avelsvärdering i mars. Han är så väldigt lik sin pappa D´arcy i samma ålder både utseendemässigt och till sättet. Nu på jullovet har Sosso suttit in honom och skrittat och travat, vi har varit iväg och löshoppat och han sköter sig exemplariskt så här långt.


Vi har haft veterinären ute och tagit tagelprov för DNA och skickat till UC Davis lab i USA för att testa hingstarna som bärarare av gen för HWSD. Provsvaren har kommit och D´Arcy, Paddy, Wicklow och Jack´s Dawn är helt fria och Bossanova är anlagsbärare. Vi passade på att testa de två unghingstarna också när vi ändå hade veterinären ute och gjorde på de som redan är i avel.


Till våren kommer Norrköpingsfältrittklubb ha ett lag i division 1 dressyren bestående av trefjärdedelar Holmtebo, D´Arcy och Olivia, Holmtebo April Lily och Holmtebo Yeats som rids av systrarna Wilma och Anna Ohlsson. Första omgången går 8 mars.
Tilda och Rosa

Anna och Yeats på riksen i somras

Isabelle och Utopia

Olivia och D´Arcy

Emelie och Starrhult Bossanova

Tilda och Holmtebo Winding Rose

Backudden Mountain Haze

Morning Mist och Magee

Glad Påsk !

Holmtebo Wicklow

Middleton

Glensharrod Lady och en nyfödd Holmtebo Galway Lad

Kylie

Carranthomas Princess och Holmtebo Pride

Holmtebo Bounce

Pålands Paddy O´Connor

Purus vitae dolor ut eu - Urna pulvinar suspendisse